Virtuves dvieļi var izraisīt saindēšanos: vai nu izmetiet tos, vai divas reizes nedēļā dariet sekojošo

Secinājums ir vienkāršs: pievērsiet pienācīgu uzmanību higiēnai un uzturiet kārtību virtuvē! Lai novērstu patogēno baktēriju vairošanos, tekstila dvieļi jāmaina vismaz 2 reizes nedēļā vai pat biežāk. Tas ir vienīgais veids, kā nodrošināt, lai baktērijas, kas nosēdušās uz dvieļa, nenogulsnējas uz tīriem traukiem vai virtuves virsmām, kad to atkārtoti izmanto.

Kā alternatīvu var izmantot sterilus vienreizējās lietošanas papīra dvieļus, kurus pēc lietošanas vienkārši izmet. Šis prieks nav lēts, taču garantē pilnīgu sterilitāti virtuvē.

Bet kāpēc tērēt naudu papīra dvieļiem, ja jūs varat uzzināt, kā pareizi kopt atkārtoti lietojamus tekstilizstrādājumus? Tāpēc padalīsimies ar jums noslēpumos, kā izmazgāt pat vistaukainākos virtuves dvieļus.

Kā mazgāt virtuves dvieļus

Protams, netīros dvieļus visvieglāk ir mazgāt veļasmašīnā, un ķerties pie īpašām metodēm un līdzekļiem pietiek reizi mēnesī, ja dvieļi ir pārāk nolietoti un netīri.

Sāls

Parastā sāls palīdzēs atbrīvoties no noturīgiem kafijas vai, piemēram, tomātu traipiem. 5 litros ūdens atšķaida 5 ēdamkarotes sāli un iemērc virtuves piederumus iegūtajā šķīdumā uz stundu. Pēc tam vienkārši izmazgājiet dvieļus ar rokām vai lieciet veļasmašīnā. Starp citu, ļoti koncentrēts sāls šķīdums palīdzēs atbrīvot sniegbaltos virtuves dvieļus pat no veciem vīna traipiem.

Veļas ziepes

Veļas ziepes ļoti ātri notīrīs dažādus traipus, tostarp atbrīvos krāsainos un baltos dvieļus no spītīgiem tauku traipiem. Netīros virtuves dvieļus rūpīgi berzējiet ar veļas ziepēm un ietiniet plastmasas maisiņā uz nakti. Pēc tam rūpīgi nomazgājiet un izskalojiet.

Augu eļļa

Šis triks gandrīz vienmēr tiek galā ar pat visvecākajiem netīrumiem. 10 litru katliņā uzvāra 5-7 litrus ūdens. Kad ūdens vārās, noslēdz uguni un pievieno 2 ēdamkarotes veļas pulveris, 2 ēdamkarotes augu eļļu un tādu pašu daudzumu jebkura traipu tīrīšanas līdzekli vai balinātāju. Šķīdumu labi samaisa.

Lasi arī: Sieviešu dibenu kanoni: modes tendences pēdējos 10 tūkstošos gadu

Netīros dvieļus liek katliņā, nedaudz apmaisa, pārklāj ar vāku un gaida, līdz ūdens atdziest. Pēc tam izņemiet dvieļus no katla, ievietojiet tos veļasmašīnā. Eļļa atvieglos traipu noņemšanu, neatstājot pēdas.

Amonjaks

Iemērciet netīrās virtuves tekstilizstrādājumus amonjaka un ūdens šķīdumā 1:1 uz stundu un pēc tam rūpīgi nomazgājiet. Jūs redzēsiet: tējas un kafijas traipi izšķīdīs jūsu acu priekšā!

Silikāta līme

Risinājums ar silikāta līmi ir lieliski piemērots traipu noņemšanai, bet tikai uz baltiem tekstilizstrādājumiem. 1/4 veļas ziepju un 1 ēdamkaroti silikāta līmi atšķaida 5 litros ūdens. Iegūtajā šķīdumā apmēram pusstundu vāra netīros virtuves dvieļus. Pēc tam, protams, mazgājiet vai nu veļas mašīnā, vai ar rokām.

Kādus trikus netīro virtuves dvieļu mazgāšanai zini tu? Noteikti dalies ar mums komentāros!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment