Virtuves mokas ir beigušās: kā atvērt jebkuru burku 30 sekundēs

Iespējams, katrs no mums ir saskāries ar dažāda veida skārdenēm. Dažreiz šādu konservu atvēršana ir īsts izaicinājums.

Atcerieties, cik reizes jums nācās mēģināt atskrūvēt vāku, līdz pirksti kļuva balti, un saukt palīgā kādu stiprāku? Izmantojot šīs metodes, jūs tiksit galā pat ar pašu “spītīgāko” vāku un kļūsit par īstu guru, kā atvērt jebkuru burku.

Kā atvērt burku – 4 efektīvas metodes

Pirmais un, iespējams, ikdienā vispazīstamākais veids, kā atvērt burku ar cieši noslēgtu vāku, ir to noraut ar nazi. Mūsu vecmāmiņas izmantoja šo metodi, un tas nav pārsteidzoši, jo absolūti katrā virtuvē ir nazis. Lai atvērtu burku, vienkārši izmantojiet naža galu, lai paceltu vāku vietās, kur ir nelieli izliekumi. Šī metode palīdzēs pat trauslākajam saimniecēm.

Svarīgs punkts: esiet īpaši uzmanīgs, lai nesagrieztu sevi ar naža asmeni.

Otrs veids ir piesist burciņu pie galda vai sienas stūra. Šeit princips ir aptuveni tāds pats kā punktā ar nazi. Viegli uzsitiet burku pret cietu virsmu, kur vāks pieguļ visciešāk (tieši tur, kur atrodas līkumi). Uzmanieties, lai nepārspīlētu, lai nejauši nesasistu trauku.

Lasi vēl: Kā uzglabāt graudaugu produktus, lai novērstu kukaiņu un kožu rašanos: pārbaudītas metodes

Vēl viens veids, kā atvērt burku, ja tā neatveras, ir turēt vāku siltā ūdenī. Dažos gadījumos pietiek vienkārši atstāt burku zem silta krāna ūdens uz dažām minūtēm.

Ja tas nedarbojas, jums palīdzēs vēl viens padoms, kā atvērt burku ar metāla vāku. Paņemiet dziļu šķīvi un ielejiet tajā nedaudz verdoša ūdens. Ievietojiet burku šķīvī tā, lai vāks būtu pilnībā iegremdēts ūdenī, un atstājiet dažas minūtes. Pēc tam pietiks to vienkārši pagriezt un burka atvērsies.

Tāpat kā iepriekšējos gadījumos, šeit ir svarīga nianse: šo metodi nevar izmantot ar burku, kuru tikko izņēmāt no ledusskapja. Ļaujiet tai sasilt līdz istabas temperatūrai, lai stikls neplīstu, saskaroties ar karstu ūdeni.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment