Visa planēta var palikt bez interneta; Zinātnieki prognozē vēl citas spēcīgas magnētiskās vētras 2024. gadā otrā pusē

Speciālisti uzskata, ka visu 2024. gadu cilvēce cietīs no saules uzliesmojumiem.

To atklāja Indijas Kosmosa zinātņu izcilības centra pētnieki. Viņi atklāja jaunu saikni starp Saules magnētisko lauku un saules plankumu ciklu, kas palīdz prognozēt tuvojošos saules aktivitātes maksimumu.

Viņi iegūs visu, ko ir sapņojuši: trīs zodiaka zīmes jūnijā atradīs “laimes putnu”

Saule, ko veido karsta jonizēta gāze, veido magnētisko lauku, kas rada saules plankumus. Šie magnētisma reģioni, kas ir 10 000 reižu spēcīgāki par Zemes magnētisko lauku, ir ģeomagnētisko vētru avots.

Valdmeiera efekts, kas tika atklāts 1935. gadā, norādīja, ka intensīvākiem saules plankumu cikliem nepieciešams mazāk laika, lai sasniegtu maksimālo spēku. Jaunais pētījums šo efektu apstiprina un papildina, teikts zinātniskā izdevuma Monthly Notices of the Royal Astronomical Society tīmekļa vietnē.

Lasi vēl: Sajauciet griķus ar olām. Recepte, ko man iemācīja vecmāmiņa brīžiem, kad nav naudas un līdz algas dienai ir tāls ceļš

Saskaņā ar zinātnieku veikto analīzi 25. Saules cikla maksimums, domājams, var izraisīt globālus sakaru traucējumus visā planētas teritorijā. Tādējādi zemes iedzīvotāji uz dažām dienām var palikt bez interneta.

Magnētiskās vētras var radīt arī praktiskākas sekas. Piemēram, elektriskie un elektroniskie sistēmas, ieskaitot telekomunikāciju infrastruktūru un elektrības padeves tīklus, var saskarties ar traucējumiem un bojājumiem. Spēcīgas magnētiskās vētras var izraisīt strāvas pārrāvumus, īpaši augstajos platību zonu lidojumos un elektrības pārraides līnijās, kas atrodas tuvu poliem.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment