Visbiežāk avārijas izraisa sievietes – tā nebūt nav!

winter-breakdown-service1

Vīrieši ir labāki autovadītāji, bet sievietes uz ceļa pieļauj pat absolūti muļķīgas kļūdas – izrādās šāds apgalvojums ir mīts. Avārijas, kuras izraisījušas sievietes, statistiski ir mazāk, turklāt pērn autovadītāja apliecību kārtojušas par diviem tūkstošiem vairāk sieviešu nekā vīriešu.

Sievietes visbiežāk izraisa sīkas avārijas, kas ir maz nozīmīgas. Turklāt vīrieši noteikti ir daudz pārgalvīgāki par sievietēm, tieši tāpēc avāriju skaits ir lielāks un nopietnāks.

Iemesli kāpēc notiek avārijas?

*Viens no iemesliem traģiskajām avārijām ir tas, ka uz daudziem tikko atjaunotajiem un asfaltētajiem ceļiem nav divu braukšanas joslu, tie ir pārāk šauri. Šoferi nevar droši veikt apdzīšanas manevrus. 
* Nepareizi ir tas, ka uz ceļiem nav atdalītas pretējās braukšanas joslas, piemēram, ar stabiņiem vai citiem norobežojošiem elementiem, kas liegtu braucējiem „ieskriet” pretējās braukšanas joslās. 
* Vajadzētu izvietot vairāk stacionāros fotoradarus, kas braucējus tomēr mudina braukt rāmāk un ievērot ceļu satiksmes noteikumus. 
* Bieži vien zem katras kritikas ir mūsu braukšanas kultūra, vadītājs neizjūt personisku atbildību par savu rīcību, tāpat arī no atbildības „brīvi” ir cilvēki, kuri auto uztic šoferiem, kas ir iereibuši vai vispār bez tiesībām
* Iespējams, pie vainas ir arī šoferu neuzmanība un nogurums.

Rakstu iesaka – favorit

Avots: kasjauns, tvnet.lv,

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Paņem savu Laimīgo Biļeti jau šodien: https://goo.gl/YAez31</cite>

    Vari ticēt horoskopiem, vari ticēt kam citam. Bet – lai kaut kādu rezultātu sasniegtu, kaut kas jādara.
    Ja neko citu – vismaz nopērc sev loterijas biļeti.
    Kas īpašs – šajās brīvdienās ir spēkā īpašais piedāvājums – pērc biļetes (skaits nav ierobežots), biļešu pārdevējs no savas puses tev uzdāvinās otrtikdaudz.
    Veiksmi!

Leave a Comment