Visbīstamākais stāvs daudzdzīvokļu mājā – šajā vietā labāk neuzturēties

Dzīvokļu kompleksos trokšņu problēmas var būt nevienmērīgas un sarežģītas. Pirmā stāva iedzīvotāji var saskarties ar pretaizdzīšanas sistēmas radīto skaņu, kamēr piektā vai astotā stāva iemītniekiem šosejas troksnis var būt ļoti izteikts.

Speciālistu izstrādātas trokšņu kartes palīdz saprast, kā troksnis izplatās un kā tas ietekmē dažādas dzīvojamās vietas.

Dzīvojot augstākajos stāvos daudzstāvu ēkā, bailes no augstuma var pastiprināties. Jaunākie ārvalstu pētījumi liecina, ka katrs trešais cilvēks jūtas nedroši augstumā.

 

Augstceltņu augšējo stāvu vibrācijas var vēl vairāk pastiprināt bailes, radot cilvēkiem diskomfortu un nemieru. Tādos gadījumos var parādīties klaustrofobija (bailes no slēgtām telpām) vai agorafobija (bailes no atklātām telpām).

Vibrācijas reizēm var pārsniegt drošās robežas, ietekmējot smadzeņu struktūras un traucējot nervu sistēmu. Resonanses laikā ķermenis var ieiet de*resijas stāvoklī, radot neskaidru trauksmes sajūtu, kas var attīstīties līdz šausmām.

 

 

 

Dzīvojot augstu virs zemes, cilvēks bieži izjūt nedrošību, kas neļauj pilnībā atpūsties un atbrīvoties no psiholoģiskā spriedzes.

Ideāls mājoklis būtu mazstāvu ēka ar 6-7 stāviem un skaistu ainavu, kurā no vienas puses atrodas parks, bet no otras – ūdens. Šie divi dabas elementi ir izcili filtri, kas palīdz pasargāt no netīrumiem un putekļiem.

Jūs varat dzīvot šādā mājā jebkurā stāvā, neapdraudot veselību. Tomēr, ja ēka ir augstāka par 7 stāviem, būtu ieteicams pievērst lielāku uzmanību.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment