Visefektīvākie veidi, kā atbrīvoties no tabakas dūmu smakas jūsu dzīvoklī

Tabakas dūmu smarža, lai arī cik cēla būtu tabaka, no kuras tie rodas, nav diez ko patīkama. Un vēl jo vairāk cigarešu smārds sagādā baudu. Šajā pārskatā es jums pastāstīšu, kā ātri atbrīvoties no šī “aromāta” un iztikt bez kosmētiskā remonta.

Vispār pirmais, kas daudziem nāk prātā par tēmu par tabakas smakas likvidēšanu dzīvoklī, ir kaut kādas aromātiskās sveces vai indiešu vīraks. Tie tiešām palīdzēs ātri atrisināt problēmu, bet tā ir īslaicīga parādība, sandalkoks pazudīs vēl pēc stundas, bet tabaka paliks. Šī ir ļoti noturīga smaka, no kuras nav viegli atbrīvoties. Lai gan…

Ja vidēja lieluma katliņā uzvārīsiet ūdeni ar nedaudz etiķa, tvaiks no virtuves iznesīs ne tikai tabakas “aromātus”, bet arī ar parasto ēdiena gatavošanu saistītos aromātus. Kad ūdens atdzisīs, ar šo šķīdumu var nomazgāt arī grīdu. Tā teikt, lai pārliecinātos.

Ar parasto ogli gaiss dzīvoklī netiek slikti attīrīts. Tikai 300 grami kokogļu, kas paredzētas grilēšanai, var izvadīt nepatīkamas smakas no 40 kvadrātmetru platības. Tikai ar kokoglēm vajadzētu vienmērīgi izvietot pa dzīvokli vai, gluži pretēji, koncentrēt vietās, kas īpaši uzsūc aromātus – paklājs, aizkari, mīkstās mēbeles.

Ja ogļu nav, tik pat labi darbojas arī parastā galda sāls.

Lasi vēl: Uzzinot šo citronu gatavošanas veidu, vairs negribēsi ēst svaigus citronus

Katram mājās ir sāls. Sāls metode darbojas vēl labāk, ja dzīvoklī ir augsts mitruma līmenis.

Vairāk vai mazāk ātri varat atbrīvoties no tabakas smakas, izmantojot mitrus dvieļus uz radiatoriem, durvīm un visur citur, kur tos var pakārt. Tas, cik ilgs laiks būs nepieciešams, lai tos pēc tam izmazgātu, ir atkarīgs no tā, cik ilgstoša smaka saglabājas dzīvoklī.  Gadījumā, ja ilgus gadus smēķēts mājokļa telpā, iespējams, ir vieglāk izmest dvieļus, nekā atjaunot to sākotnējo izskatu.

Aizkari, paklāji, mīkstās mēbeles ļoti labi absorbē dūmu smaku, un visvieglāk no tās atbrīvoties, mazgājot vai veicot ģenerāltīrīšanu. Rezultāts būs labāks, ja tīrīšanas līdzeklim pievienosiet speciālu pretdūmu kondicionieri, ko var iegādāties lielos sadzīves ķīmijas veikalos.

Lasi vēl: Kā iekurt ugunskuru, izmantojot granulētu cukuru stipra sala laikā, pieredzējuša kravas automašīnas vadītāja padoms

Es ceru, ka raksts jums nebija bezjēdzīgs. Starp citu, kādi ir citi veidi, kā atbrīvoties no tabakas dūmu smakas dzīvoklī? Dalīsimies ar savām receptēm! Un kā atbrīvot automašīnas salonu no šīs smakas?

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment