Ar paklājiņu tas ir ļoti viegli, bet var droši iztikt arī bez tā. Sarullējam un ritinām konfekti pa galdu, izlīdzinot formu.
Tad šo speķa ruleti liekam saldētavā. Ļaujam tai nedaudz sasalt. Precīzi laiku nevaru pateikt, un nav arī nepieciešams – kad tā kļuvusi stingra un viegli cieta, var izņemt ārā.
Sanāk skaists ruletītes gabaliņš. Tiešām ļoti estētiski un ērti. Griežam speķi porcijās – tādos apaļos gabaliņos.
Nu, un protams, melnā maizīte jau gatava un gaida. Un kaut kas balts no rīta tvaikojošā glāzītē pie šādas uzkodas tieši prasa savu klātbūtni.
Šādi es pasniedzu šo uzkodu īpaši. Var pārsteigt jebkurus viesus, pat visprasīgākos gardēžus šāda veida uzkodās. Un visinteresantākais – gandrīz neviens, pagaršojot, nevar uzreiz noteikt, ka tas ir speķis.
Kas un cik daudz
Sālītais speķis – 500 g
Dilles – 1 buntīte
Ķiploki – 2 lieli daiviņas
Pipari – pēc garšas
Lasi vēl: Pievienojiet maltajai gaļas maisījumam parasto biezpienu: pati neticēju, līdz neizmēģināju šo gardo recepti
Patiesi sakot, arī es, pirmo reizi pagaršojot šo smērīti, nesapratu, no kā tā gatavota. Bet cik garšīgi tas bija! Uzreiz prasīju papildporciju.
Tevi noteikti interesēs
- Amerikānis aizbrauca uz Latvijas Kūku ciemu, domādams, ka tur būs pikniks, bet viņš smagi kļūdījās
- No šīs dienas ienāks pavasaris: sinoptiķi brīdina par anomāliju, kura reti tiek novērota decembrī
- Kādreiz vecmāmiņa šādas maizītes gatavoja uz visiem svētkiem: šī gardā un ātri pagatavojamā uzkoda vienmēr uz galda tiek apēsta pirmā
- Kad 65 gadus vecais “dīvāna īrnieks” kļuva nekaunīgs, viņa sieva pateica vienu frāzi…
- Šefpavārs no Jelgavas man pastāstīja, kā svētkos pagatavot daudz interesantāku rasolu: viņš tam pievieno tikai vienu neparastu sastāvdaļu
- Mazāk par stundu gatavošanai un minimums sastāvdaļu, bet garša pārspēj cerības: uz Jauno gadu kūkas vairs nepērku












