Ar paklājiņu tas ir ļoti viegli, bet var droši iztikt arī bez tā. Sarullējam un ritinām konfekti pa galdu, izlīdzinot formu.
Tad šo speķa ruleti liekam saldētavā. Ļaujam tai nedaudz sasalt. Precīzi laiku nevaru pateikt, un nav arī nepieciešams – kad tā kļuvusi stingra un viegli cieta, var izņemt ārā.
Sanāk skaists ruletītes gabaliņš. Tiešām ļoti estētiski un ērti. Griežam speķi porcijās – tādos apaļos gabaliņos.
Nu, un protams, melnā maizīte jau gatava un gaida. Un kaut kas balts no rīta tvaikojošā glāzītē pie šādas uzkodas tieši prasa savu klātbūtni.
Šādi es pasniedzu šo uzkodu īpaši. Var pārsteigt jebkurus viesus, pat visprasīgākos gardēžus šāda veida uzkodās. Un visinteresantākais – gandrīz neviens, pagaršojot, nevar uzreiz noteikt, ka tas ir speķis.
Kas un cik daudz
Sālītais speķis – 500 g
Dilles – 1 buntīte
Ķiploki – 2 lieli daiviņas
Pipari – pēc garšas
Lasi vēl: Pievienojiet maltajai gaļas maisījumam parasto biezpienu: pati neticēju, līdz neizmēģināju šo gardo recepti
Patiesi sakot, arī es, pirmo reizi pagaršojot šo smērīti, nesapratu, no kā tā gatavota. Bet cik garšīgi tas bija! Uzreiz prasīju papildporciju.
Tevi noteikti interesēs
- Manām vientuļajām draudzenēm (šķirtenēm un solo māmiņām) ir kāda kopīga nejauka īpašība: stāstu, kādaby Rinalds Zembergs
- Ziema pienāks ātrāk, nekā to gaidījām: dabas zīmju vērotājs Vilis Bukšs paziņo, kad Latvijā gaidāms pirmais sniegs un nopietnais salsby Laura Andersone
- Draudzene, kura tikko atbraukusi uz Latviju no Vācijas pastāstīja kāpēc vienmēr nēsā jēlu kartupeli kabatā vai somāby Sandra Vīgante