Visi man jautā, no kā gatavota šī brīnišķīga uzkoda: bet tā gatavota no parastā speķa

 

Ar paklājiņu tas ir ļoti viegli, bet var droši iztikt arī bez tā. Sarullējam un ritinām konfekti pa galdu, izlīdzinot formu.

Tad šo speķa ruleti liekam saldētavā. Ļaujam tai nedaudz sasalt. Precīzi laiku nevaru pateikt, un nav arī nepieciešams – kad tā kļuvusi stingra un viegli cieta, var izņemt ārā.

Sanāk skaists ruletītes gabaliņš. Tiešām ļoti estētiski un ērti. Griežam speķi porcijās – tādos apaļos gabaliņos.

Nu, un protams, melnā maizīte jau gatava un gaida. Un kaut kas balts no rīta tvaikojošā glāzītē pie šādas uzkodas tieši prasa savu klātbūtni.

Šādi es pasniedzu šo uzkodu īpaši. Var pārsteigt jebkurus viesus, pat visprasīgākos gardēžus šāda veida uzkodās. Un visinteresantākais – gandrīz neviens, pagaršojot, nevar uzreiz noteikt, ka tas ir speķis.

 Kas un cik daudz

Sālītais speķis – 500 g
Dilles – 1 buntīte
Ķiploki – 2 lieli daiviņas
Pipari – pēc garšas

Lasi vēl: Pievienojiet maltajai gaļas maisījumam parasto biezpienu: pati neticēju, līdz neizmēģināju šo gardo recepti

Patiesi sakot, arī es, pirmo reizi pagaršojot šo smērīti, nesapratu, no kā tā gatavota. Bet cik garšīgi tas bija! Uzreiz prasīju papildporciju.