Visi man jautā, no kā gatavota šī greznā uzkoda: bet tā ir no parasta speķa

 

Ar paklājiņu tas ir ļoti viegli. Lai gan vispār var iztikt arī bez tā.

Tad šo speķa ruletīti liekam saldētavā. Ļaujam tam nedaudz sastingt. Precīzi laiku nevarēšu pateikt, un tas arī nav nepieciešams. Kad tas nedaudz sacietējis un kļuvis stingrs, var izņemt.

Sanāk ļoti skaists ruletītis. Patiesi, ļoti estētiski un ērti. Griežam speķi porcijās. Šādās apaļās šķēlītēs.

Nu, un, protams, melnā maizīte jau ir sagatavota un gaida.

Tāds ir mans īpašais pasniegšanas veids. Var pārsteigt jebkura viesi, pat visprasīgākos uzkodu cienītājus. Un visinteresantākais ir tas, ka maz kam izdodas uzreiz noteikt, ka tas ir speķis.

Ar goda vārdu, pat es, kad pirmo reizi pamēģināju šo smēri, nesapratu, no kā tā gatavota. Bet bija tik garšīgi, ka uzreiz prasīju papildporciju.

Tātad, atstāju jums sastāvdaļas ar proporcijām. Lai gan tas nav obligāti – varat taisīt pēc savas gaumes. Galvenais šeit ir princips. Gatavojiet, nogaršojiet un neaizmirstiet, ka vēl priekšā ir citas garšīgas lietas.

 Kas un cik daudz:

Sālīta speķa šķēles – 500 g

Dilles – 1 ķekars

Ķiploku daiviņas – 2 lielas

Pipari – pēc garšas

Lasi vēl: “Eņģeļa zīmes”: trīspadsmit pazīmes, ka jūsu Sargeņģelis ir blakus

Vienkāršākā un garšīgākā uzkoda – tik ātri pazūd, ka nav pat laika atdzist.