Visi to izjutīs: meteorologs pastāstīja, kad sāksies La Ninja un ko tas izraisīs laikapstākļos

— Lieta tāda, ka līdz ar klimata pārmaiņām aktivizējas dažādas laikapstākļu parādības. Mijas karstuma un aukstuma viļņi. Mūsu teritorijā bieži notiek un nokrīt spēcīgi nokrišņi. Tas pieaug gadu no gada,” skaidroja Terešonoka.

Tāpēc, ņemot vērā klimata pārmaiņas un temperatūras paaugstināšanos, jums nevajadzētu pievērst īpašu uzmanību La Niña. Tomēr tas patiešām dos zināmu ieguldījumu laikapstākļos.

Tikmēr zinātnieki arī brīdinājuši, ka augstāka, nekā gaidīts, temperatūra uz Zemes izraisīs nopietnas klimata pārmaiņas – būtiski palielinot klimata lūzuma punkta risku. Kas tas par pagrieziena punktu un vai tas ietekmēs klimatu.

Kamēr Tālajos Austrumos, ziemeļaustrumos, ziemeļu reģionos ir auksts, rudens, gluži pretēji, būs siltāks nekā parasti. Septembrī un oktobrī šeit gaidāma ievērojami paaugstināta temperatūra. Bet kopā ar siltumu nāks lietus: sinoptiķi prognozē spēcīgas lietusgāzes visu rudeni.

Arī Austrumeiropas centrālie reģioni, nepaliks malā no laikapstākļiem. Saskaņā laika centra vadošā speciālista Tiškoveca prognozi austrumu reģionā septembrī nokrišņu daudzums būs par 20% mazāks nekā parasti, un tas viss ir saistīts ar sausajām mēneša pirmajām desmit dienām.

Taču oktobrī laikapstākļi normalizēsies. Gaisa temperatūra būs nedaudz augstāka par normu — tikai viens grāds — un gaidāms, ka nokrišņi būs normas robežās. Novembris arī nesagādās nekādus pārsteigumus ar temperatūrām, taču gatavojieties lielākam lietum – par 10-20% vairāk nekā parasti.

Lasi vēl: Kad iestājas rudens aukstums: sinoptiķi atjaunojuši laika prognozi rudenim un jau tuvākajās dienās viss mainīsies

Septembris sāksies silti. Pirmās dienas rītā temperatūra pakāpsies līdz +11-16 grādiem, bet pēcpusdienā termometra stabiņš rādīs +25-30.

Septembra beigās var sagaidīt īstu rudens aukstumu. Vidējā temperatūra pazemināsies nedaudz zem normas, naktīs būs tikai +2-3 grādi, un mēneša pēdējās dienās iespējamas pirmās salnas. Dienā temperatūra svārstīsies +7 līdz +12 grādu robežās.

Neskatoties uz visiem laikapstākļiem “garastāvokļa svārstībām”, centrālajā daļā un citās pilsētās, gaidāma tradicionālā atvasara.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment