Kopš pirmā reize, kad nogaršojām šos salātus, mēs uzreiz “pieļāvāmies”. Tagad gatavojam tos gandrīz katriem svētkiem.
Un vakariņās, jā, ar kartupeļiem, garšīgāk ir grūti iedomāties. Un galvenais, neviens nevar noteikt, kas tur iekšā. Bet tas ir salāts no vienkāršās siļķes. Taču jāatzīst, ka sastāvdaļu kombinācija patiešām ir ļoti neparasta un apbrīnojami garšīga.
Tātad šodien gatavojam neticami garšīgus salātus no siļķes. Mēs pārsteigsim iztēli, jo praktiski katra sastāvdaļa salātā ir ļoti neparasta, īpaši kombinācijā viena ar otru.
Bet, tiklīdz jūs to nogaršosiet, novērtēsiet tā izcilību. Šie salāti ir ļoti populāri, lai gan pie mums to gandrīz neviens tā negatavo.
Viss, kas nepieciešams, kā vienmēr, būs raksta beigās. Un tur arī vēl pāris unikāli receptes, kuras noteikti nevar palaist garām.
Kā gatavot Gatavot šo salātu, tāpat kā jebkuru citu, būtībā ir vienkārši un salīdzinoši ātri. Sagriezt, pārliet, samaisīt. Bet būs daži negaidīti pārsteigumi. Gatavi? Tad sāksim!
Tātad, sākam, protams, ar siļķi. Salātiem taču ir jābūt siļķe. Ņemam fileju. Tas ir tiem, kuriem negribas mocīties. Bet, ja tomēr vēlaties, tad ņemiet veselu siļķīti. No pašu tīrītas, es domāju, visi zina, ka tā būs garšīgāka.
Sagriežam fileju kubiņos un liekam salātu bļodā.
Un tālāk uzreiz seko nestandarta darbība. Un ne tikai secībā, bet arī tajā ziņā, ka kombinācija būs ļoti neparasta. Pievienojam siļķei skābo krējumu, bet ne jebkādu, bet taukaināku. Samaisām.
Bet izrādās, ka skābā krējuma un siļķes kombinācija ir jau sen zināma klasika dažādās virtuvēs, arī mūsu starpā.
Turpināsim tālāk. Nākamais sastāvdaļa ir ne mazāk pārsteidzoša. Un, lai gan mēs daudz zinām par ēdienu, pat mēs bijām pārsteigti, cik lieliski viņa var saskanēt ar pirmajām divām.
Tātad, kas tas ir par sastāvdaļu? Neizdosies uzminēt. Tā ir ļoti neparasta. Un tas ir ābols. Skābs, sulīgs, zaļš, kraukšķīgs ābols. No mizas to nav jānomizo. Vienkārši izgriežam serdi un sagriežam ābolu tādos pašos kubiņos.
Ieliekam to salātu bļodā un nekavējoties samaisām, lai ābols neoksidētos un nepaliktu tumšs. Tagad sapratāt, kāpēc mēs pievienojām skābo krējumu jau sākumā? Lai visu izdarītu ātri un lai ābols paliktu tikpat skaists kā pie sagriešanas.
Tiešām ļoti oriģināli, vai ne? Turpinām gatavot tālāk. Un tagad mums ir vēl viena sastāvdaļa. Tie ir marinēti gurķi. Gurķiem jābūt ne sāļiem, bet tieši marinētiem. Tātad, gurķus arī sagriežam kubiņos.
Lasi vēl: Stādi priecāsies pēc vienkāršas barošanas ar 1 lapu: tomātu un gurķu stublāji kļūst resnāki ar lēcieniem
Atliek tikai tas, kas ir vienkāršāks, visiem pazīstams un parasts. Tas ir sīpoli, vēlams sarkanais saldais. Arī, kā jau saprotat, sagriežam kubiņos.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…..