Viss noslēpums slēpjas sinepēs – recepte gardiem gaļas rullīšiem, kas kūst mutē

Pie mums nezinu kāpēc tā neviens negatavo — iespējams tikai tāpēc, ka par to vienkārši nezina. Kad es pirmo reizi pamēģināju šo recepti ASV, tagad to gatavoju uz visiem svētkiem

Garšīgāku un sulīgāku gaļu ar pildījumu es nekad iepriekš nebiju ēdusi. Viss noslēpums ir sinepēs. Šodien parādīšu tik lielisku gaļas recepti, ka vienaldzīgs nepaliks neviens. Tā jūs, visticamāk, vēl nekad neesat gatavojuši. Solu, ka būs ļoti interesanti.

Sastāvdaļas, kā vienmēr, būs beigās. Un nesteidzieties uzreiz pēc tam skriet darīšanās. Pēc šī vēl būs ļoti foršs ēdiens, ko noteikti vajadzētu noskatīties, ja palaidāt garām. Daži receptes varianti papildinājumam mūsu šodienas šedevram.

✅ Kā gatavot

Tātad, gatavojam unikālu gaļas ēdienu no cūkgaļas karbonādes vai kakla gabala. Man ir karbonāde. Trāpījās ļoti laba, nedaudz trekna. Bet pat ja jums būs pavisam liesa gaļa, recepte tāpat izdosies lieliski. Starp citu, šo pašu var pagatavot arī no liellopa, vistas vai tītara gaļas. To visu arī vēlāk parādīšu, bet ne šodien. Gatavosim pakāpeniski, kā saka — pamēģināsim un salīdzināsim.

Nu, sāksim. Paņemam gaļas gabalu un sagriežam to šķēlēs pret šķiedrām. No 1 kg man sanāk apmēram 6–7 gabaliņi, lai jūs varētu orientēties pēc biezuma.

Kārtīgi izdauzām ar gaļas āmuriņu — ar to pusi, kurai ir zobini. Dauzot pārklājam gaļu ar pārtikas maisiņu, lai virtuve paliktu tīra. 😉 Un arī tāpēc, lai gaļu nepārvērstu mežģīnēs, jo sist vajag diezgan stipri.

Ne sāli, ne piparus pagaidām neliekam. Noliekam malā un ķeramies pie pildījuma. Pildījumam ņemam sēnes un sīpolus. Apcepam uz stipras uguns, līdz iztvaiko viss šķidrums. Lūk, pildījumu gan sālām un piparojam pēc garšas.

Ļaujam pildījumam atdzist un sākam pildīt gaļu. Vienkārši ietinam sēnes izsistajā gaļas gabaliņā. Starp citu, pat ja gaļa vietām ir nedaudz caurdauzīta, nekas traks — pildījums neizbirs.

Gaļu ar pildījumu sagatavojām. Bet pats interesantākais vēl tikai priekšā. Neatslābinieties. Tur būs kas tāds, par ko neviens neuzminēs. Bet līdz tam vēl mazliet, pagaidām darām šo — arī nedaudz neparasti.

Tātad, liekam ruletītes cepamajā traukā. Pa virsu izkaisām ķiplokus. Ķiplokus nelobītus, tikai ar nazi nedaudz piespiestus, lai katra daiviņa ieplaisā. Tā arī ir šīs receptes odziņa, bet vēl ne galvenā.

Ne eļļu, ne ūdeni — neko citu nepievienojam. Liekam cepeškrāsnī un cepam 20 minūtes 190 grādos. Ķiploks pakāpeniski atdos aromātu un nepiedegs, bet gaļas ruletes no ārpuses nedaudz apcepsies.

Un, kamēr gaļa cepas, gatavojam mērci. Tieši tā ir tā galvenā odziņa, par kuru gandrīz neviens nezina. Tātad, ņemam krējumu un sinepes. Krējumu — vidējas treknuma pakāpes, sinepes — Dižonas.

VIDEO:

Citas neder, jo tās ir pārāk rūgtas un asas. Bet Dižonas sinepes ir maigākas, saldākas un daudz patīkamāk smaržo. Kopumā ļoti iesaku tādas iegādāties. Kopš sāku tās lietot, parastās vairs nepērku — pilnībā pārgāju uz šīm.

Tātad, samaisām krējumu ar sinepēm un viegli saputojam ar slotiņu, lai masa kļūst viendabīga un gaisīga. Tas ir vienkārši un ātri — minūtes darbs. Sāli un piparus nepievienojam, jo tas viss jau ir sinepēs.

Pēc 20 minūtēm izņemam ruletītes no cepeškrāsns un aplejam tās ar mūsu sinepju mērci.

Un atkal liekam krāsnī. Cepam vēl 20 minūtes, tikai temperatūru nedaudz paaugstinām — līdz 200 grādiem.

Izņemam un pārkaisām ar sasmalcinātiem lociņiem. Sākumā var šķist, ka ruletēm izveidojusies sausa garoziņa, bet patiesībā tā nav garoza — tā ir ļoti plāna, gluda plēvīte no mērces. Zem tās viss ir ļoti mīksts un maigs. Aplejam ruletes ar mērci no trauka apakšas — plēvīte pilnībā pazūd.

Viss! Var baudīt. Tas, saku jums, ir tik garšīgi, ka ar vārdiem nav izsakāms. Gaļa kūst mutē, pildījums lieliski turas un neiztek. Bet mērce tik laba, ka gribas to vienkārši izēst ar karoti. Un cik garšīgi to ir iemērkt ar maizīti! 👍

Lasi vēl: Kāpēc patiesībā lielveikalos Lidl, Maxima bieži strādā tikai viena vai divas kases un ko viņi no tā iegūst

Kopumā, draugi, šī recepte ir īsts atradums. Gan svētku galdam, gan vienkārši vakariņām. Man šādas ruletītes pazūd acumirklī. Ar jebkuru garnējumu tās garšo lieliski. Uz tuvākajiem svētkiem noteikti gatavošu — tā jau ir kļuvusi par mūsu tradīciju.

Sastāvdaļas atstāju un atgādinu — nesteidzieties uzreiz aizvērt, jo pēc tam vēl būs dažas receptes, ko noteikti ir vērts noskatīties.

✅ Kas un cik daudz

Cūkgaļa — 1 kg
Ķiploki — 7 daiviņas
Sīpoli — 200 g
Šampinjoni — 500 g
Skābais krējums — 500 g
Sinepes — 2 ēdamkarotes ar kaudzi
Sāls, pipari — pēc garšas

Lasi vēl: Vakarā pie manis atnāca mana bijusī sieva. Viņa lūdza, lai es viņu ielaižu, bet es pamanīju vienu baisu detaļu, kas izglāba mani

Tas, kā jau teicu, ir paredzēts 6–7 porcijām. Bet, ja kādam ļoti nepatīk ķiploks ar visu mizu, to pirms pasniegšanas var izņemt. Taču patiesībā tas ir ļoti garšīgs — mēs to nolobām tieši šķīvī un ar prieku apēdam.

No sirds iesaku izmēģināt šo recepti un pacienāt draugus kādos svētkos. Komplimenti pavāram garantēti. Lai labi garšo!