Man šodien ir recepte ļoti garšīgam saldētam upeņu pīrāgam ar kefīru!
Kefīrs piešķir mīklai maigumu un vieglumu, jo tā skābā daba aktivizē cepamo pulveri, radot burbuļus, kas padara pīrāgu gaisīgu. Tas palīdz izveidot vienmērīgu, mitru mīklu, kas pēc izcepšanas ir patīkami maiga un nepārāk blīva.
Kefīra dabīgais skābums labi līdzsvaro saldētu upeņu spēcīgo un reizēm skābo garšu. Tas harmonizē kopējo garšu, padarot pīrāgu patīkami sabalansētu. Skābums arī pastiprina augļu garšu, piešķirot tai izteiksmīgāku noti.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās
Ķermies klāt pašai receptei!
Kā gatavot:
Ievietojiet bļodā 2 olas, pievienojiet 1/3 tējkarotes sāls, 160 gramus cukura un samaisiet ar putojamu karoti.
Pievienojiet 8 ēdamkarotes augu eļļas, 8 ēdamkarotes kefīra un samaisiet.
Pievieno 240 g miltu, 10 g cepamā pulvera un mīca mīklu.
Izņemiet upenes no saldētavas (iepriekš tās nav nepieciešams atkausēt).
Lasi vēl: Eksperti apgalvo, ka šīm 5 zvaigžņu zīmēm Čūskas gads būšot īsta veiksmes dāvana – pārbaudiet, vai esat šajā sarakstā
Ogām pievieno ēdamkaroti miltu un samaisa.
65 gadu vecumā savās mājās mierīgi mūžībā devies talantīgs un radošs aktieris
Tagad mīklai pievienojiet ogas un vēlreiz samaisiet.
Nākamais solis jāievēro ļoti precīzi, lai pīrāgs nesanāk sauss!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Rīgas privātmāju ciematā klaiņo lūsis: sēž pie žoga Rīgā un nebaidās no suņiem un cilvēkiem (video)by Laura Blūma
- Francijā olas vāra tikai šādi – kulinārijas triks, kā ar vienu kustību viegli noņemt čaumalasby Anete Vītola
- Uz soliņa Dobelē pamanīju vientuļu sirmgalvi un nolēmu pieiet: uzzinot, kāpēc viņš tur sēž, es ilgi nespēju par to aizmirstby Rinalds Bergmanis