Viss sajaukts un krāsnī: ļoti garšīgs vienkāršs pīrāgs ar saldētām ogām un kefīru

Pārliekam mīklu veidnē.

Ievietojiet cepeškrāsnī uz 40 minūtēm līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī. Izņemiet ārā, ļaujiet nedaudz atdzist un pārkaisiet ar pūdercukuru.

Lasi vēl: Lūk, kāpēc ērces pieķeras mūsu ādai: zinātnieki atklāj noslēpumu

Sastāvdaļas:

olas – 2 gab.
Milti – 240 g + 1 ēd.k.
Cepamais pulveris – 10 g
Cukurs – 160 g
Sāls – 1/3 tējk.
Kefīrs – 8 ēd.k. l.
Augu eļļa – 8 ēd.k. l.
Ogas – 300 g

Kefīrs nodrošina pietiekamu mitrumu mīklai, tāpēc pīrāgs paliek maigs un sulīgs, pat ja tas tiek uzglabāts vairākas dienas. Tas lieliski sader ar upeņu dabīgo sulīgumu, radot sulīgu un svaigu desertu.

Manā piezīmju grāmatiņā vairs nav vietas receptēm, bet šos salātus nebija iespējams nesaglabāt: produktu salikums ir ideāls

Kefīrs ir vieglāks un veselīgāks par taukainākiem piena produktiem, piemēram, krējumu vai sviestu. Tas piešķir pīrāgam maigumu, bet samazina kaloriju daudzumu. Turklāt kefīrs satur labvēlīgas probiotikas, kas piedod nedaudz veselīgāku pieskaņu desertam.

 

Lai jums labi garšo!

Leave a Comment