Pārliekam mīklu veidnē.
Ievietojiet cepeškrāsnī uz 40 minūtēm līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī. Izņemiet ārā, ļaujiet nedaudz atdzist un pārkaisiet ar pūdercukuru.
Lasi vēl: Lūk, kāpēc ērces pieķeras mūsu ādai: zinātnieki atklāj noslēpumu
Sastāvdaļas:
olas – 2 gab.
Milti – 240 g + 1 ēd.k.
Cepamais pulveris – 10 g
Cukurs – 160 g
Sāls – 1/3 tējk.
Kefīrs – 8 ēd.k. l.
Augu eļļa – 8 ēd.k. l.
Ogas – 300 g
Kefīrs nodrošina pietiekamu mitrumu mīklai, tāpēc pīrāgs paliek maigs un sulīgs, pat ja tas tiek uzglabāts vairākas dienas. Tas lieliski sader ar upeņu dabīgo sulīgumu, radot sulīgu un svaigu desertu.
Kefīrs ir vieglāks un veselīgāks par taukainākiem piena produktiem, piemēram, krējumu vai sviestu. Tas piešķir pīrāgam maigumu, bet samazina kaloriju daudzumu. Turklāt kefīrs satur labvēlīgas probiotikas, kas piedod nedaudz veselīgāku pieskaņu desertam.
Lai jums labi garšo!
Tevi noteikti interesēs
- Prasīgs 60 gadus vecs līgavainis: ko man viņam pagatavot vakariņās, lai viņš nepārdomātu par precēšanosby Rinalds Zembergs
- Draugs no Tunisijas mums parādīja, kā šakšuku gatavoja viņa vecmāmiņa: ļoti, ļoti garšīgs un sātīgs brokastu ēdiensby Laura Andersone
- Es atradu dabisku veidu, kā pabarot savus istabas augus — tagad tos vairs nevar atpazītby Rinalds Zembergs