Pārliekam mīklu veidnē.
Ievietojiet cepeškrāsnī uz 40 minūtēm līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī. Izņemiet ārā, ļaujiet nedaudz atdzist un pārkaisiet ar pūdercukuru.
Lasi vēl: Lūk, kāpēc ērces pieķeras mūsu ādai: zinātnieki atklāj noslēpumu
Sastāvdaļas:
olas – 2 gab.
Milti – 240 g + 1 ēd.k.
Cepamais pulveris – 10 g
Cukurs – 160 g
Sāls – 1/3 tējk.
Kefīrs – 8 ēd.k. l.
Augu eļļa – 8 ēd.k. l.
Ogas – 300 g
Kefīrs nodrošina pietiekamu mitrumu mīklai, tāpēc pīrāgs paliek maigs un sulīgs, pat ja tas tiek uzglabāts vairākas dienas. Tas lieliski sader ar upeņu dabīgo sulīgumu, radot sulīgu un svaigu desertu.
Kefīrs ir vieglāks un veselīgāks par taukainākiem piena produktiem, piemēram, krējumu vai sviestu. Tas piešķir pīrāgam maigumu, bet samazina kaloriju daudzumu. Turklāt kefīrs satur labvēlīgas probiotikas, kas piedod nedaudz veselīgāku pieskaņu desertam.
Lai jums labi garšo!
Tevi noteikti interesēs
- Šodien pamanīju pasažiera durvju rokturī monētu un nekavējoties izsaucu likumsargus – stāstu notikušoby Sandra Ločmele
- Ainavu dizaineri iesaka 3 puķes, ko iestādīt aprīlī: vasarā jūsu dārzs izskatīsies kā krāšņa gleznaby Laura Blūma
- Mūsu senči ticēja, ka 2.aprīlis ir maģijas pilns- ko nevajadzētu darīt, lai izvairītos no nelaimesby Sandra Ločmele