Vistas fileja “Mīkstā garoza” cepeškrāsnī ar īpašo mērcīti, kura ir maigāka par maigu

Ja vien jūs redzētu, kā mans vīrs naktī, bez mazākajiem sirdsapziņas pārmetumiem, nemanāmi aizlavās uz virtuvi, lai nogaršotu vistiņu, kaut gan bijām nolēmuši pusi atstāt brokastīm.

Tikmēr vīramāte, ar nelielu skaudību, lūdz recepti, jo nevēlas pieļaut, ka vedekla virtuvē izrādās prasmīgāka par viņu.

Lasi arī: Neparasti biezpiena plācenīši bez miltiem un olām – nepielīp pie pannas

Uzreiz varu pateikt, ka receptē tiek izmantots siers, kas ir viens no garsās noslēpumiem. Siers piešķir vistai bagātīgu, krēmīgu un viegli sāļu garšu, kas lieliski papildina maigo vistas fileju. Mitruma saglabāšana – Vistas fileja var kļūt sausa, bet siers kūstot palīdz to padarīt sulīgāku un mīkstāku.

Kraukšķīga tekstūra – Cepoties siers var veidot garšīgu, zeltaini kraukšķīgu garoziņu, kas ēdienam piešķir papildu baudījumu.

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās

 

Un lūk, šī brīnišķīgā recepte!

Svarīgi arī ievērot pagatavošanas gaitu, lai rezultāts būtu izcils.

 

Pagatavošana:

Fileju sagriežam mazos gabaliņos un ieliekam cepšanas veidnē.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

 

Atsevišķā šķīvī saputojam 2 olas ar krējumu, pieberam sāli, zaļumus, garšvielas. Ar šo mērci pārlejam gaļas virsmu. Parasti tomātus liek virsū riņķīšos, tā ir elegantāk, bet es tos sagriežu strēmelītēs un vienmērīgi izklāju pa gaļas virsmu.

Pa virsu uzkaisām rīvētu sieru un liekam cepeškrāsnī. Fileju gatavojam 30-40 minūtes 180 grādu temperatūrā.

Gaļiņa sanāk sulīga un maiga, patrekna un ļoti smeķīga.

Sastāvdaļas:

Fileja no 2 vistām;

2 olas;

100 grami saldā krējuma;

1 tomāts;

60-70 grami siera;

sāls un garšvielas pēc izvēles.

 

Vistas gaļa, kad tā ir gatavota pareizi, ir ne tikai garšīga, bet arī veselīga izvēle. Tā ir bagāta ar olbaltumvielām un var būt lielisks avots vitamīniem un minerālvielām, kas nepieciešami veselīgai uzturam.

Tas, kā vistas gaļa sulīgi apvijas ar garšvielām un izpleš savu aromātu gatavošanas laikā, tiešām var iemiesoties virtuvē kā īsta gaumēm un mirkļiem pie galda, kurus vēlies atcerēties. Svaigums, ko tā piedāvā, katrā krokā pārsteidz un iepriecina – vienkārši nevar nepatikt šai garšas brīnumainajai pasaulei, ko piedāvā vistas gaļa!

Izmēģini arī šo viegli pagatavojamo gardumu! Ja tev garšoja, padalies ar recepti sociālajos tīklos!