Vistas kotletes “Bufalo” ir populārs ēdiens, kas parasti tiek pagatavots no maltās vistas gaļas, apceptas ar īpašām garšvielām, lai rezultāts līdzinātos pikantiem Bufalo vistas spārniņiem.
Šādas kotletes bieži tiek pasniegtas ar dažādiem piedevām, piemēram, dārzeņiem, kartupeļiem vai salātiem. Tā kā “Bufalo” nosaukums var norādīt uz asu, pikantu garšu, tās var būt pagatavotas ar piparu mērci, kas ir līdzīga Bufalo mērcei.
Sastāvdaļas kotlešu pagatavošanai
2 selerijas kāti
0,5 sīpols
1 ola
1 ēdamkarote sinepes
1+3 ēdamkarotes olīveļļa
500 g malta vistas gaļa
1 ēdamkarote rīvmaizes
1 tējkarote sāls
0,5 tējkarote malti melnie pipari
50 g sviests
0,5 glāze Bufalo asā mērce (var aizstāt ar bērbekjū mērci, kas ir iegādājama plašā sortimentā)
Kotlešu pagatavošana
Mazā pannā uz vidējas uguns uzkarsē 1 ēdamkaroti olīveļļas. Pievienojiet smalki sagrieztu seleriju un sīpolu un apcepiet līdz tie ir mīksti, tas vidēji aizņems 3 līdz 4 minūtes. Ļaujiet atdzist līdz istabas temperatūrai.
Vidējā bļodā sajauciet atdzesēto selerijas maisījumu ar viegli sakultu olu, sinepēm un vistas malto gaļu. Pievienojiet rīvmaizi, sāli un piparus; kārtīgi visu samaisiet.
No maisījuma veido mazas bumbiņas. Uz vidējas uguns uzkarsē atlikušās 3 ēdamkarotes olīveļļas. Pievienojiet kotletes un cepiet līdz zeltaini brūnai no visām pusēm, 2 līdz 3 minūtes no katras puses (kopā no 8 līdz 10 minūtēm). Sakratiet pannu, lai visas kotletes pārklātu karstā eļļā, tas labāk nodrošinās, ka tās ir gatavas.
Vidējā katliņā uz vidējas uguns izkausē sviestu. Pievieno aso Bufalo mērci (vai bārbekjū mērci) un sakuļ līdz gludai viendabīgai masai. Pārklājiet kotletes ar silto mērci un baudiet pikantu uzkodu.