Gatavojot maltīti, vistas krūtiņas izvēle ir vienkārša, ja zināt dažus trikus.
Gatavojot, pirmais, kas jāņem vērā, ir gaļas konsistence. Svaigai atdzesētai vistas gaļai ir gaiši rozā nokrāsa ar tikko pamanāmām vēnām. Konsistence ir blīva, bez gļotām un plankumiem. Pēc piespiešanas ar pirkstu virsma ātri atgriežas savā formā.
Ja izmantojat saldēto produktu, tas nedrīkst būt pārklāts ar biezu ledus kārtu – tikai plānu caurspīdīgu garoziņu. Neatkarīgi no veida (svaiga vai saldēta gaļa), spēcīga smarža vai nedabiska krāsa norāda uz zemu kvalitāti.
Pirms gatavošanas saldētas krūtiņas atkausē ledusskapī. Ekspress metode – ievietojiet gaļu noslēgtā maisiņā un ievietojiet aukstā ūdenī.
Atdzesētu produktu mazgā zem tekoša ūdens. Ja vēlaties garšīgu buljonu, ādu un kaulus atstāj. Salātiem vai diētiskajiem ēdieniem piemērota mizota fileja.
Gatavošanas laiks ir atkarīgs no gaļas gabala izmēra un apstrādes metodes. Vesela krūtiņa uz kaula tiek pagatavota 25–30 minūtes, fileja – 20 minūtes, vista sagriezta gabalos – 10–15 minūtes.
Gatavību pārbaudiet, caurdurot gaļu ar nazi – ideālā variantā asmens viegli iekļūst un sula ir dzidra. Pārcepta vista kļūst sausa, tāpēc svarīgi to nepārcept.
Lai pagatavotu buljonu, vistas krūtiņu aplej ar aukstu ūdeni, pievieno sāli, piparus, lauru lapu un uzvāra. Pēc putu noņemšanas pievienojiet sīpolus, burkānus un ķiplokus. Samaziniet siltumu un vāriet uz lēnas uguns 25-30 minūtes.
Ja gaļu vajag salātiem, to iemērc verdošā ūdenī – tā saglabājas sulīgums. Kad vistas gaļa ir pagatavota, atstājiet buljonā 15 minūtes. Tāpat šo garšīgo krūtiņu pasniedz ar dārzeņiem, pievieno makaroniem vai izmanto kā sviestmaižu pamatu.
Ievērojot šos padomus, pat iesācējs var pagatavot sulīgu gaļu, kas būs jebkura ēdiena rota. Gatavo vistu var uzglabāt ledusskapī līdz trim dienām. Ilgstošai uzglabāšanai ietin folijā un sasaldē. Pirms lietošanas sasildiet ar tvaiku vai mikroviļņu krāsni ar nedaudz ūdens.