Vistas maltās gaļas rulete ar neparastu pildījumu: restorāna cienīgs šedevrs svētku galdam no pavisam vienkāršiem produktiem

Šī sulīgā vistas gaļas rulete ar kūpināta šķiņķa pildījumu un zeltainu glazūru ir vienkāršs veids, kā no parastiem produktiem pagatavot ko neparastu un ļoti garšīgu svētku galdam.

Ziemassvētku un Jaunā gada laikā katra saimniece meklē ko tādu, kas uz galda izskatītos grezni, bet neprasītu visu dienu pie plīts vai dārgu delikatešu iepirkšanu. Šī vistas gaļas rulete ir tieši tāds atradums. No parastas maltās gaļas mēs pagatavosim ēdienu, kas pēc garšas un izskata neatpaliek no restorāna piedāvājuma.

Šīs receptes noslēpums ir divu veidu gaļas tekstūras un īpaša glazūra, kas cepšanas laikā izveido spīdīgu, zeltainu garoziņu. Tā ir ideāla izvēle gan sātīgām vakariņām, gan kā aukstā uzkoda svētku galdam rasola vietā.

Precīzas sastāvdaļas atradīsiet raksta beigās!

Pagatavošana soli pa solim

1. Gaļas masas sagatavošana

Ja izmantojat fileju, sasmalciniet to blenderī vai samaliet. Pievienojiet smalki sagrieztus zaļos sīpolus, olu un rīvmaizi. Pievienojiet sāli un garšvielas pēc garšas. Visu kārtīgi samaisiet, līdz masa kļūst viendabīga un stingra.

2. Pildījuma izveide

Blenderī sasmalciniet šķiņķi vai bekonu līdz pastētes konsistencei. Pievienojiet rīvētu sieru un vienu olu. Šāds pildījums būs daudz interesantāks nekā vienkārši siera gabaliņi – tas kļūs par krēmīgu “kodolu”, kas ruletei neļaus izkalst.

 

3. Ruletes veidošana

Uz galda izklājiet cepamo papīru. Uz tā izlīdziniet maltās gaļas masu taisnstūra formā (aptuveni pirksta biezumā). Virsū vienmērīgi uzklājiet šķiņķa un siera masu. Ar papīra palīdzību cieši sarullējiet to vienmērīgā rullī.

VIDEO:

 

4. Cepšanas process

Ruleti, ietītu tajā pašā cepamajā papīrā, lieciet cepeškrāsnī 180°C temperatūrā un cepiet 50 minūtes.

5. Zeltainā garoziņa

Kamēr gaļa cepas, sajauciet medu ar kūpināto papriku. Kad 50 minūtes pagājušas, izņemiet ruleti, uzmanīgi noņemiet papīru un bagātīgi apsmērējiet visu virsmu ar mērci. Lieciet atpakaļ krāsnī vēl uz 10 minūtēm bez papīra, līdz rulete kļūst skaisti brūna un spīdīga.

Noderīgi padomi izcilam rezultātam

Lai rulete izdotos perfekta, noderēs daži vienkārši knifi: pirms veidošanas maltās gaļas masu ieteicams nedaudz “atdauzīt” pret bļodu, padarot to blīvāku, lai cepšanas laikā neparādītos plaisas. Ja medus glazūrai ir pārāk biezs, pievienojiet tam dažus pilienus silta ūdens vai sojas mērces – tas ne tikai atvieglos uzklāšanu, bet arī padarīs ruletes krāsu vēl piesātinātāku un apetītlīgāku.

Savukārt pēc izņemšanas no krāsns noteikti ļaujiet gaļai 10–15 minūtes “atpūsties” un tikai tad grieziet gabaliņos; tādējādi sulas vienmērīgi sadalīsies un rulete griežot nesalūzīs.

Sastāvdaļas 

Pamatnei:

Vistas fileja vai gatava maltā gaļa: 600–700 g

Zaļie sīpoli: neliels saišķītis

Ola: 1 gab.

Rīvmaize: 2 ēdamkarotes (palīdzēs noturēt formu un sulīgumu)

Garšvielas: sāls, melnie pipari, saldā paprika

Pildījumam:

Kūpināts šķiņķis vai bekons: 300 g

Siers (jebkurš labi kūstošs): 75 g

Ola: 1 gab.

Mērcei (glazūrai):

Medus (šķidrs): 2 ēdamkarotes

Kūpināta paprika: 3 tējkarotes (tā piešķirs krāsu un dūmu aromātu)

Ja šī ideja jūs uzrunāja, ielieciet sirsniņu ❤️ un dalieties ar recepti arī ar draugiem – lai gardi svētki visiem!