Vistas nageti ar siera mērci: vienkārša iecienīta ēdiena recepte

Šis ēdiens īpaši patiks bērniem, kuri tik ļoti ir iecienījuši dažādas ātrās ēdināšanas uzkodas, tostarp populāros vistas nagetus. 

Vistas strēmelītes jeb nageti ar siera mērci ir ēdiens, kas jūsu bērniem patiks un kļūs par alternatīvu ātrās ēdināšanas produktiem. Kā to pagatavot, stāsta labi zināmā kulinārijas blogere Jūlija Simončuka.

Sastāvdaļas vistas nagetiem

Vistas fileja – 1 kg

Olas – 3 gabali

Milti – 3 ēdamkarotes

Rīvmaize – 4-5 ēdamkarotes

Sāls, pipari – pēc garšas

Sastāvdaļas siera mērcei

Sviests – 30 g

Saldais krējums (10-15 %) – 200 ml

Milti – 1 ēdamkarote

Siers (kas labi kūst) – 130 g

Sāls, pipari – pēc garšas

Lasi vēl: Trīs budžetam draudzīgi un efektīvi uzlējumi sulīgiem orhideju ziediem

Pagatavošanas metode

Vistas filejas sagriež nelielos gabaliņos. Pievieno sāli un piparus pēc savas gaumes. Pēc tam fileju gabaliņus pārmaiņus apviļā miltos, sakultā olā, rīvmaizē un liek cepties uz pannas, kurā jau ir uzkarsēta eļļa. Cep no abām pusēm, līdz vistas nageti ir ieguvuši zeltaini brūnu krāsu.

Vistas nagetus var cept arī cepeškrāsnī, tad tie būs mazāk taukaini, jo nav nepieciešams cepšanai izmantot eļļu. Cep 190 grādu temperatūrā apmēram 20 minūtes. Ieteicams pēc pirmajām 10 minūtēm vistas nagetus apgriezt otrādi.

Kamēr gaļa cepas, pagatavo siera mērci. Lai to izdarītu, pannā izkausē sviestu, pievieno miltus. Apmēram 30 sekundes visu enerģiski maisa. Tad pievieno saldo krējumu un atkal samaisa. Siltajam maisījumam pievieno sieru un maisa, līdz siers ir pilnībā izkusis.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Mērce jāgatavo uz nelielas uguns, lai tā nepiedegtu pie katliņa. Un noteikti visā mērces gatavošanas laikā nedrīkst aizmirst par maisīšanu, lai neveidotos kunkuļu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment