Visu mūžu es nepareizi lēju tomātus: vectēvs mani izsmēja un parādīja, kā pareizi to darīt


Katram tomātu stādam es vienmēr izraku nelielu bedrīti un rūpīgi lēju ūdeni tieši pie saknēm.

Audzēt pašam tomātus ir daudzas priekšrocības, kas var padarīt šo nodarbi pievilcīgu:

Svaigums un garša: Pašu audzēti tomāti parasti ir daudz svaigāki un garšīgāki nekā veikalā nopērkamie. Tie bieži vien tiek novākti tieši pirms lietošanas, kad ir sasnieguši pilnu gatavību.

Kontrole pār audzēšanas procesu: Audzējot tomātus pašam, var kontrolēt, kādus mēslojumus un pesticīdus izmanto. Tas ļauj izvairīties no ķīmiskām vielām un izvēlēties bioloģiskās vai dabiskās metodes, ja tādas ir vēlēšanās.

Izmaksu ietaupījums: Sākotnēji ieguldot sēklās, stādos un audzēšanas piederumos, ilgtermiņā var ietaupīt naudu, salīdzinot ar regulāru tomātu iegādi veikalā.

Lasi vēl: Uzzināju, ka bērzu darva sniedz vienkārši brīnumainu aizsardzību visam dārzam. Par kaitēkļiem un augu slimībām tagad varu aizmirst!

Veselības ieguvumi: Pašu audzēti tomāti bieži ir veselīgāki, jo tie tiek audzēti bez vai ar minimālu ķīmisko vielu izmantošanu. Turklāt audzēšana ārā vai siltumnīcā ir lieliska fiziskā aktivitāte.

Prieks un apmierinājums: Audzēšana un kopšana var būt ļoti relaksējoša un sniegt gandarījumu, kad redzat rezultātus – paša rokām audzēti gardi tomāti.

Izglītojoša pieredze: Tas ir lielisks veids, kā uzzināt vairāk par dārzkopību, augiem un to augšanas procesiem. Tas var būt izglītojoši gan pieaugušajiem, gan bērniem.

 

“Viņas bēga tā kā no uguns”: es atradu labāko līdzekli, no kā skudras baidās

 

Tāpēc tomātu audzēšana pašam ir gan izdevīga, gan veselīga un apmierinoša nodarbošanās.

Reiz vectēvs atnāca uz manu vasarnīcu un, redzot manus stādus, pasmaidīja. Viņš man pastāstīja pareizās laistīšanas noslēpumu, lai tomāti augtu veseli un spēcīgi.

Lasi vēl: Pāvela Globas prognoze nedēļai no 2024. gada 27. maija līdz 2. jūnijam: būs nepieciešama aktivitāte, citādi nebūs labi!

 

Vectēvs izskaidroja, ka tomātus var laistīt tieši zem krūmiem tikai līdz brīdim, kad augi vēl nav pilnībā nostiprinājušies pēc pārstādīšanas.

Laistot, jābūt uzmanīgam un jāizmanto krūze, lai nesabojātu sakņu sistēmu; nekādā gadījumā nedrīkst izmantot šļūteni.

Kad tomāti sāk veidot krūmus, ap to pamatni vajadzētu piebērt papildu augsni. Laistīšana šajā periodā jāveic starp dobēm, lai nepieļautu zemes noskalošanos.

Lasi vēl: Pāris pilieni, un skudras vairs neredzēsiet – lēts līdzeklis no aptiekas

Tomēr pats vērtīgākais padoms nāca vēlāk, kad viņš pastāstīja man vēl kaut ko īpašu.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment