Visu sagriezu un jau gatavs. Apbrīnojami garšīgi salāti 5 minūtēs

Lūk, viena no manām iecienītākajām receptēm – ātri, vienkārši un vienlaikus uzturvielām bagāti salāti, ko bieži gatavoju vakariņās.

Šie salāti būtu piemēroti arī svētku maltītei. To pagatavošana aizņems tikai 5 minūtes, un rezultāts priecēs ar savu garšu un uzturvērtību. Viena no galvenajām sastāvdaļām šajos salātos ir Pekinas kāposts.  Pekinas kāpostiem ir unikāla kraukšķīga tekstūra, kas piedod salātiem patīkamu kraukšķīgumu un padara tos interesantākus. Lapas ir maigas, bet tomēr pietiekami stingras, lai saglabātu savu formu pat pēc mērces pievienošanas.

Pekinas kāpostiem ir maiga un nedaudz saldena garša, kas nav pārāk dominējoša. Tas ļauj tos viegli kombinēt ar dažādiem citiem salātu sastāvdaļām un mērcēm, neapspiežot citu sastāvdaļu garšas. Pekinas kāposti ir bagāti ar uzturvielām, tostarp C vitamīnu, K vitamīnu, folātu un šķiedrvielām. Tie arī satur antioksidantus un minerālvielas, piemēram, kalciju un kāliju.

Pekinas kāpostus var izmantot dažādos salātu veidos. Tie labi sader ar dažādiem dārzeņiem, augļiem, riekstiem un sēklām, kā arī dažādām mērcēm – no viegliem vinegretiem līdz krēmīgām mērcēm.

Lasi arī: Cukīni sagriežu strēmelītēs kā nūdeles un pārleju ar marinādi. Pēc 2 stundām uzkodu var pasniegt (recepte ar burkāniem)

Pekinas kāposti ir arī lielisks pamats dažādiem austrumu virtuves salātiem un ēdieniem, piemēram, kimči. Pekinas kāpostus ir viegli sagatavot salātiem. Tos var vienkārši nomazgāt, sagriezt šķēlītēs vai gabaliņos un pievienot pārējām sastāvdaļām. Tas neprasa daudz laika un pūļu, kas ir lieliski piemērots ātriem un veselīgiem ēdieniem.

Pekinas kāposti ir izcili salātos, pateicoties to kraukšķīgajai tekstūrai, maigajai garšai un uzturvērtībai. Tie padara salātus interesantākus un garšīgākus, vienlaikus nodrošinot nepieciešamās uzturvielas un veicinot veselīgu uzturu.

 

Sastāvdaļas

250 g Pekinas kāposts
200 g gurķi
200 g šķiņķis
3 olas
250 g kukurūza
10 g pētersīļi
2-3 ēdamkarotes majonēze

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un uzzinātu pagatavošanas gaitu ar visiem FOTO

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment