Franču šefpavāre Manona Lagrēva sociālajos tīklos dalījās ar savu augļu pīrāga recepti, kas sociālajā tīklā Instagram savāca vairāk nekā 19 000 “patīk”.
Receptes autore norāda, ka šim pīrāgam derēs jebkuri konservēti augļi – viņa izmantoja bumbierus, ķiršus, persikus un ananāsus. Kā raksta Express, pīrāgs tiek pagatavots ļoti vienkārši, bez jebkādām ierīcēm – nav nekas jāsaputo vai jāsakuļ, visas sastāvdaļas vienkārši jāsajauc. Un tā cepšana aizņem tikai 30 minūtes.
“Tas nav pārāk salds, ir mitrs, un tam ir tieši ideāla tekstūra,” norāda Lagrēva.
Sastāvdaļas augļu pīrāga mīklai (6 personām)
1 glāze miltu
1 tējkarote cepamais pulveris
½ glāze brūnā cukura vai parastā cukura
3 ēdamkarotes kefīra (vai grieķu jogurta)
2 ēdamkarotes neapstrādātas eļļas
3 lielas olas
Šķipsniņa sāls
1 vai 2 konservēti augļi (var izvēlēties pēc savas gaumes, labi sader ananāsi ar ķiršiem, persikiem vai citām ogām).
Sastāvdaļas frangipānei jeb olu krēmam
50 g kausēta sālīta sviesta
50 g brūnā cukura
50 g maltu mandeļu
1 ola
Pīrāga pagatavošanas gaita
Pievienojiet visas mīklas sastāvdaļas bļodā un 30 sekundes maisiet, līdz iegūstiet viendabīgu mīklu. Pagatavojiet frangipānu – tagad citā bļodā sajauciet visas norādītās frangipāna sastāvdaļas.
Taisnstūrveida cepšanas formu (15×20 cm) izsmērē ar eļļu un pārkaisa ar miltiem, ielej mīklu, pievieno konservētus augļus pēc savas gaumes, bet noteikti bez šķidruma un virsū liek frangipānu.
Tad augļu pīrāgu cep 180 °C temperatūrā ar konvekciju (160 °C bez konvekcijas) 30 minūtes. Atdzesē un pasniedz. Vieglāku pīrāga pagatavošanas recepti ir pat grūti iedomāties.