Slavenā konditore Mērija Berija dalījās ar recepti gardai šokolādes kūkai, kas ir ļoti vienkārši un ātri pagatavojama.
Konditors iesaka to pārklāt ar baltās un piena šokolādes glazūru un dekorēt ar zefīriem un konfektēm. Jums nebūs kauns pasniegt šo kūku uz svētku galda, bet varat to baudīt arī ikdienā. Turklāt šīs kūkas pagatavošana prasīs ne vairāk kā stundu.
Sastāvdaļas biskvītam
50 g kakao pulvera
6 ēdamkarotes verdoša ūdens
100 g margarīna vai sviesta
275 g pūdercukura
3 lielas olas
125 ml piena
175 g miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
Sastāvdaļas glazūrai
3 līdz 4 ēdamkarotes sasildīta aprikožu ievārījuma
100 ml trekna saldā krējuma
200 g piena šokolādes
Pagatavošanas gaita
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Ietauko 30 x 23 cm cepamo formu un pēc tam izklāj to ar cepamo papīru.
Ieberiet kakao bļodā un pievienojiet verdošu ūdeni, samaisiet līdz gludai konsistencei. Pievienojiet sviestu un sakuliet ar kakao līdz gludai masai, tad pievienojiet atlikušās biskvīta sastāvdaļas un kārtīgi samaisiet.
Ielejiet mīklu pannā un cepiet apmēram pusstundu, līdz kūka sāk vilkt prom no sāniem. Ļaujiet 10 minūtes atdzist pannā, pēc tam apgrieziet un noņemiet pergamentu. Izmantojot konditorejas otiņu, kūkas virspusi apsmērējiet ar aprikožu ievārījumu, pēc tam ļaujiet atdzist.
Lai pagatavotu glazūru, nelielā katliņā uzkarsē saldo krējumu, tad pievieno piena šokolādi un maisa, līdz tā pilnībā izkususi. Ļaujiet glazūrai nedaudz atdzist, tad pārlejiet ar to kūku, izklājot to pa visu virsmu.
Dekorēšana varat izmantot jebko, kas labāk patīk. Mērija Berija iesaka dekorēt ar kausētu balto šokolādi un māršmeloviem. Bet garšas ziņā kūka lieliski saderēs arī ar svaigām ogām. Variējiet un eksperimentējiem – rezultāts noteikti būs lielisks.