Pēc tam pievienojiet burciņai vēl 2 litrus silta ūdens (ne karstā) un ielejiet 50 g rozīņu. Tagad kvasa burku pārklāj ar vāku un atkal atstāj uz dienu istabas temperatūrā.
Kā noteikt, vai kvass ir gatavs vai nē? Viņi saka, ka, tiklīdz visas rozīnes ir uzpeld, kvass ir gatavs. Tas izrādās gāzēts, spēlējoties ar burbuļiem. Garša, krāsa, smarža – viss lieliski apvienojas.
Parasti kvasu uzreiz ieleju burkās ar cieši pieguļošiem vākiem, bet tagad gribu parādīt tā krāsu. Jā, mēs noteikti izkāšam rozīnes. Paskaties, cik daudz tur ir gāzētu burbuļu!
Spilgta, garšīga un atsvaidzinoša okroshka ir tas, kas nepieciešams karstā vasaras dienā! Es pievienoju vienu sastāvdaļu, kas padara to atšķirīgu no visām tām okroškām, kuras esam pieraduši ēst viesos vai restorānos. Mēģiniet gatavot tāpat kā es, jums noteikti patiks!
Uzglabājiet kvasu ledusskapī 3-5 dienas. Un ilgāk uzglabājot, kvass sāk rūgt un kļūt skābāks un asāks.
Gan smarža, gan garša ir līdzīga mucu kvasam. Protams, atcerieties, ka kvasa garša ir tieši atkarīga no maizes, tāpēc katru reizi varat mēģināt gatavot ar citu.
Lasi vēl: Viņi paķers laimīgo biļeti loterijā: Globa nosauca trīs zīmes, kuras gūs panākumus no 13. maija
Kopumā es ceru, ka jums patiks mana mājās gatavotā kvasa recepte, kas ir tik atsvaidzinoša, ļoti garšīga un aromātiska. Priecāšos, ja padalīsieties ar savām šī dzēriena receptēm, vasara tikai sākas, kvasu taisīsim ne reizi vien un gribētos izmēģināt citus variantus.
Tevi noteikti interesēs
- Kaimiņu meitene man katru dienu māja ar roku, it kā mēģinātu kaut ko pateikt – nolēmu noskaidrot, ko tiešiby Rinalds Bergmanis
- „Ko tu mīli vairāk – mammu vai tēti?” reiz bērnībā pajautāja tētis un joprojām smejas, atceroties manu atbildiby Rinalds Bergmanis
- Šo vārdu nesējas ir izcilas saimnieces, uzticīgas sievas un gādīgas mātes — precizitāte mulsinaby Sandra Vīgante