Būtībā viss ir sagatavots. Atliek tikai ielikt gurķus un zaļumus blenderī, pievienot kefīru, pievienot sāli un piparus pēc garšas. Un tas arī viss! Sasmalcina līdz viendabīgai konsistencei.
Kefīru var izmantot jebkuras tauku pakāpes, bet es iesaku vieglāku variantu, piemēram, 1–2 %, ne vairāk. Šis ēdiens ir viegls, un kefīrs vieglāks arī labāk der. Ja pieejams tikai taukaināks kefīrs, to var vienkārši atšķaidīt ar ūdeni.
Tātad mēs esam pagatavojuši aukstu turku uzkodu, ko sauc par Džadžiku. Tikai turki to gatavo ar airānu, kas pie viņiem, starp citu, ir negāzēts.
To var pasniegt un ēst dažādi. Piemēram, tā — glāzēs vai krūzēs. Precīzāk sakot, ne ēst, bet dzert kā smūtiju. Turki pievieno savus iecienītākos garšvielu maisījumus — vienkārši ber tik daudz, cik vēlas. Mēs arī pie tā esam pieraduši — atvedām vairākas populāras garšvielas un beram tieši glāzē.
Var arī tā — tradicionālāk, ieliet šķīvī un ēst kā auksto zupu. Garšvielas šajā variantā arī nav liekas, bet tas jau ir katra gaumes jautājums.
Pasniegšanai šo auksto zupu vai smūtiju var rotāt ar gurķa gabaliņiem un dažām piparmētru lapiņām.
Sastāvdaļas ir šeit, bet tālāk, kā solīju, seko daži brīnišķīgi vasaras recepšu varianti. Gatavojiet ar prieku un bez liekām raizēm — visi recepšu varianti ir viegli.
Kas vajadzīgs:
Gurķi — 500 g
Dilles — 1/2 ķekars
Piparmētra — 2 zariņi
Kefīrs 1% — 500 ml
Sāls, pipari — pēc garšas
Jebkādas garšvielas — pēc izvēles
Lasi vēl: Cepamā papīra gudrības cepšanai: Jūs pat nenojaušat pat pusi- ērta gatavošana, tīra virtuve
Novēlu visiem labu garastāvokli, lielisku ražu un neaizraujaties ar karstumu! Atvēsinieties ar mūsu gurķu ēdienu. Labu apetīti!
Tevi noteikti interesēs
- +30 grādi, liels mitrums, spiedīgs un sutīgs: meteorologs Toms Bricis komentē, cik ilgi Latvijā turēsies šādi laika apstākļiby Laura Andersone
- 13 iemesli, kāpēc jūs pat braucot var apturēt likumsargi – kā izvairīties no problēmām uz ceļaby Sandra Vīgante
- “No turienes var arī neiznākt…”: nosaukta vieta Valmieras novadā, kur lāči apmetušies uz dzīvi un satikšanās ar tiem nav retums (+ VIDEO)by Laura Andersone