Un pašās beigās visu bagātīgi aplaistām ar augu eļļu. Neko nemaisām, atstājam tieši tā, kā ir, neko neaiztiekam.
Ko ar to darām tālāk? Nav grūti uzminēt – šo skaistumu liekam cepeškrāsnī.
Nekādas folijas vai citu pārsegu nevajag. Cepam atklātā veidā.
Cepšanas laiks – 25–30 minūtes, temperatūra 220–230 °C.
Kad viss ir izcepies, izņemam no cepeškrāsns.
Pārsteidzoši, bet siers šajā laikā neizžūst, bet kļūst vēl maigāks un krēmīgāks.
Savukārt ķiploks kļūst mīksts kā krēms.
Vienīgais – mums, protams, nevajag to pašu miziņu. Tāpēc izspiežam no tās ķiploka daiviņas (tas ir ļoti vienkārši) un visu saberžam ar dakšiņu. Tikai ne līdz viendabīgam biezenim – tā, lai kopējā masā paliek redzami dārzeņu gabaliņi.
Mums izdevās īsta krēmīga pasta. Un kas tad vajadzīgs pie pastas, draugi? Protams, makaroni. Tos vāram iepriekš, kamēr galvenā masa cepas cepeškrāsnī. Manā receptē ir tauriņveida makaroni —, manuprāt, tie ir vismaigākie un vislabāk piestāv šai krēmīgajai kabaču pastai.
Makaroni tiek sajaukti ar pastu, obligāti pārkaisām ar pētersīļiem un visu rūpīgi samaisām. Tikai paskatieties, cik brīnišķīgi tas izskatās! Manuprāt, no šāda ēdiena neatteiksies neviens. Pat ja starp mums ir kāds, kurš nav kabaču cienītājs vai īpaši nemīl makaronus, tas vienalga gribēs to nogaršot.
Man liekas, ka tas ir pats vienkāršākais un nesarežģītākais veids, kā pagatavot ideālu krēmīgu pastu bez īpašām pūlēm un lielas pieredzes. Turklāt mums ir lielisks iemesls, lai izbaudītu vasaras kabaču garšu. Tātad, draugi, gatavojiet šo ēdienu biežāk. Tas ir vienkārši, garšīgi un nesarežģīti, bet prieka var iegūt ļoti daudz.
Sastāvdaļas atstāju zemāk, un pēc tām noteikti nepalaidiet garām dažus patiešām brīnišķīgus receptes, kuras būtu grēks nepamēģināt. Garantēju, ka tās ir tikpat, ja ne vēl interesantākas nekā šī.
Kas un cik vajadzīgs
Kabači – 250 g
Saldā paprika – 250 g
Ķiploks – 1 galviņa
Biezpiena siers – 160 g
Paprika (saldā) – 1 tējk.
Aromātiskie garšaugi – 1/2 tējk.
Augu eļļa – 4 ēd.k.
Makaroni – 250 g
Kā jums recepte, patika? Gatavosiet? Ļoti ceru, ka šis gardums jums iepatiksies.
Tevi noteikti interesēs
- “Gatavojieties dabas spēkam”: kāpēc augusts būs pārbaudījums dažiem reģioniemby Sandra Vīgante
- “Un tad brīnās, ka nav augļu vai tie ir negaršīgi!”: agronome dalās pieredzē, ka lielākā daļa dārznieku nepareizi “baro” savas paprikasby Laura Andersone
- Maksims Galkins no iespaidīgās villas Jūrmalā nodemonstrē, cik lieliskā formā viņš ir (+ VIDEO)by Laura Andersone