Kotletes franču virtuvē ienāca aptuveni 18. gadsimtā, kad tās gatavoja no veselas gaļas, konkrēti, no ribām. Mūsu valstī šāda kotlešu pagatavošanas tradīcija nav iedibinājusies.
Šī iemesla dēļ gaļu sāka sagriezt mazos gabaliņos un sajaukt ar garšvielām.
Pēc gaļas mašīnas izgudrošanas kotlešu gatavošanas process atkal mainījās. Smalki sagriezto gaļu papildus izlaida caur gaļas mašīnu, iegūstot malto gaļu.
Lasi arī: Ieliec pašgatavotas attīrošās bumbas tualetes podā, un tas vienmēr būs spodrs. Veikala līdzekļiem varēsi iet ar līkumu!
Šis izgudrojums īpaši patika padomju ēdnīcu pavāriem, jo papildus gaļai caur gaļas mašīnu varēja izlaist maizi, kartupeļus un sīpolus. Šīs sastāvdaļas tika pievienotas gaļai, lai iegūtu vairāk kotlešu.
Kotlešu receptes ar maizi bija aktuālas deficīta periodā. Tagad mēs iesakām kotletes gatavot bez maizes, lai saglabātu ēdiena sulīgumu.
Maize spēj palielināt maltās gaļas masu, kas nozīmē, ka var pagatavot vairāk kotletes. Bet šīm kotletēm var būt zināms skābums, kas sabojā iespaidu par visu ēdienu.
Tāpēc ir viena cita metode, kā saglabāt kotlešu sulīgumu un maigumu.
Labāk par jebkuru citu konservu! Pastāstīšu, kā pagatavot šo gardumu ar savām rokām
Šķir otru lapu, lai uzzinātu šo metodi