Kotletes franču virtuvē parādījās aptuveni 18. gadsimtā, un tolaik tās gatavoja no veselas gaļas, galvenokārt no ribu gabaliem. Tomēr mūsu valstī šāda tradīcija netika pārņemta.
Tāpēc gaļu sāka sagriezt mazos gabaliņos un sajaukt ar dažādām garšvielām. Pēc tam, kad tika izgudrota gaļas mašīna, kotlešu pagatavošanas veids atkal mainījās. Tagad smalki sagriezto gaļu papildu apstrādāja, izlaižot to caur gaļas mašīnu, tādējādi iegūstot malto gaļu.
Lasi arī: Tests: definējiet savu raksturu pēc attēla un uzziniet, kāpēc cilvēki jūs mīl
Šis izgudrojums īpaši patika padomju ēdnīcu pavāriem, jo papildus gaļai caur gaļas mašīnu varēja izlaist maizi, kartupeļus un sīpolus. Šīs sastāvdaļas tika pievienotas gaļai, lai iegūtu vairāk kotlešu. Kotlešu receptes ar maizi bija aktuālas deficīta periodā. Tagad mēs iesakām kotletes gatavot bez maizes, lai saglabātu ēdiena sulīgumu.
Maize spēj palielināt maltās gaļas masu, kas nozīmē, ka var pagatavot vairāk kotletes. Bet šīm kotletēm var būt zināms skābums, kas sabojā iespaidu par visu ēdienu. Tāpēc ir viena cita metode, kā saglabāt kotlešu sulīgumu un maigumu.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- “Viņa ir sirsnīga, vieda, gudra….”: dziedātājs Ainars Bumbieris sajūsmā par kādu īpašu sievieti savā dzīvē (+ VIDEO)
- Kāpēc patiesībā senās guļbūves stāv 200 gadus, bet jaunās sapūst jau pēc 20 gadiem
- Paņēmām kucēnu no Valmieras – viņš sāka sargāt mūsu istabas augu, bet kad atklājām kas tur iekšā gribējām bēgt
- Es parādīju amerikānim, kā izskatās automašīnas Latvijā: “Kas tas ir?” viņš jautāja, ieraugot šo
- Kartupeļu mīklas pankūkas: ātra recepte, kad vajag pusdienas sataisīt ”pa ātro”
- “Šorīt četri vilki “apciemoja” manus suņus”: satraucoši notikumi Valmieras novadā gaišā dienas laikā (+ VIDEO)








