Neiedomājieties izmest tējas maisiņu: Tas iztīrīs visu jūsu tualetes podu

Tējas maisiņi ir ērti lietošanai, jo tos var vienkārši iemest karstā ūdenī, lai pagatavotu tēju, un pēc tam izmest atkritumu tvertnē. Tie ir populāri, jo tiem ir ērti izmēri, kas piemēroti vienai tasītei vai krūzītei tējas.

Tādēļ tie ir lieliski piemēroti gan mājas, gan ceļojumu lietošanai. Tomēr ir vērts atzīmēt, ka tējas maisiņus var izmantot arī citiem nolūkiem…

 

Tējas maisiņus var izmantot vienu vai vairākus atkarībā no piesārņojuma pakāpes. Ir svarīgi atcerēties, ka maisiņi nedrīkst nokļūt kanalizācijas sistēmā, lai neradītu aizsērējumu.

Lai noņemtu nelielus kaļķakmens nosēdumus, uz 30-40 minūtēm uz netīrajām vietām novieto mitrus tējas maisiņus, pēc tam tualetes pods tiek iztīrīts standarta veidā, izmantojot tualetes birsti un tīrīšanas līdzekli.

Ja nogulsnes ir ievērojamas, piemēram, rūsas vai pelēkas pēdas, jārīkojas citādi: 5-7 tējas maisiņus novieto uz tualetes poda uz visu nakti, iepriekš pārliecinoties, ka tualeti neviens neizmantos.

No rīta tējas maisiņus noņem un tualetes pods tiek iztīrīts, izmantojot tradicionālo metodi. Rezultāts jūs pārsteigs – sanitārtehnika spīdēs kā jauna!

Tāda pati metode ir piemērota izlietnes tīrīšanai, neizmantojot asas ķīmiskās vielas, aizstājot tās ar tējas maisiņiem un dezinfekcijas šķīdumiem, kas paildzinās sanitāro priekšmetu kalpošanas laiku un saglabās to sākotnējo izskatu.

Ja vēlaties izvairīties no maisiņu lietošanas, vienkārši uzvāriet tos tasītē, pagaidiet, līdz dzēriens atdziest līdz istabas temperatūrai, un izlejiet to tualetē, tādējādi novēršot notekas aizsērēšanas risku un vienlaikus panākot tādu pašu efektu.

Papildus tualetes podam tēju var izmantot arī virtuves piederumu tīrīšanai. Tanīni un citas tējas sastāvdaļas var efektīvi izšķīdināt tauku nogulsnes, ja karstu uzlējumu atstājat pannā vai katlā uz stundu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment