VUGD aicinājums un atgādinājums visiem iedzīvotājiem attiecībā uz apkures sezonas tuvošanos

Apkures sistēmas regulāra apkope ir svarīga ne tikai tās efektivitātes uzlabošanai, bet arī kā būtisks piesardzības pasākums, lai novērstu nopietnus ugunsgrēkus. Šāda apkopes prakse palīdz saglabāt sistēmas drošību.

Saskaņā ar VUGD apkopotajiem datiem, satraucoši ir tas, ka katru gadu Latvijā vairāk nekā 500 mājās notiek skursteņu ugunsgrēki, kas galvenokārt rodas no sodrēju uzkrāšanās. Šie ugunsgrēki var izraisīt ievērojamus postījumus un apdraudēt māju drošību.

Ja gāzes apkures iekārta nav bijusi izmantota ilgāk par sešiem mēnešiem, ir obligāti jāveic dūmgāzu novadīšanas sistēmas un ventilācijas vadu rūpīga pārbaude. Šī pārbaude ir nepieciešama, lai nodrošinātu drošu un efektīvu sistēmas darbību pēc ilgāka bezdarbības perioda.

Lūk, viņu vēstījums no pērnā gada:

Sirsnīgi aicinām iedzīvotājus ievērot drošības pasākumus ar lielu rūpību, īpaši attiecībā uz sodrēju novākšanu no ēku skursteņiem un apkures ierīču apkopi.

Apdomīga attieksme pret apkures iekārtām būtiski uzlabos siltuma emisijas līmeni.

Svarīgi atzīmēt, ka lielākā daļa mūžībā aiziešanas gadījumu ugunsgrēku dēļ ir saistīta nevis ar tiešiem apdegumiem, bet gan dūmu ieelpošanu, ko bieži izraisa nepietiekama izpratne par ugunsgrēku drošību.

 

Uzlaužot slēdzeni pamestai mājai kādā Latvijas ciemā, ļaudis atklāja ļoti baisu skatu

Tāpēc ir svarīgi savās dzīvesvietās nekavējoties uzstādīt dūmu detektorus, lai laikus atklātu ugunsgrēka gadījumus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment