Zādzība ilga tikai 9 minūtes; Ķeltu zelts pazuda no muzeja Vācijā

Kā vēsta portāls “Fox News”, no Vācijas muzeja nozagtas ķeltu zelta monētas. Otrdien no muzeja Bavārijā, Vācijā, nozagts liels skaits seno ķeltu zelta monētu, ziņo Bavārijas Valsts policija.

Varas iestādes lēsa, ka monētu, kuru kopējais svars bija aptuveni 4 kilogrami (8,8 mārciņas), vērtība pārsniedz 1 miljonu dolāru. “Ķeltu dārgumu zaudēšana ir katastrofa,” Vācijas ziņu aģentūrai sacīja Bavārijas zinātnes un mākslas ministrs Markuss Blūms.

Kā mūsu vēstures liecība zelta monētas ir nenovērtējamas. 1999. gadā senajā ķeltu apmetnē, kas pazīstama kā Mančingas Oppidum, tika atrastas 483 monētas. Arheologi ātri saprata, ka atklājums bija ļoti sensacionāls: monētas attēlo lielāko ķeltu zelta atradumu 20. gadsimtā. gadsimtā. Par šo vietu turpinās arī zinātniski pētījumi par ķeltu tirdzniecības tīkliem.

Laikraksts “Süddeutsche Zeitung” ziņoja, ka laupīšana bijusi kā kaut kas no Holivudas filmas. Lai izvairītos no signalizācijas iedarbināšanas, zagļi pārgrieza telekomunikāciju kabeļus, izraisot interneta un telefona pārtraukumus visā pilsētā. Tiek ziņots, ka zādzība ilga tikai 9 minūtes.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment