Katru burku piepildiet ar vienu garšvielu pipara graudiņu, diviem melnajiem pipariem, šķipsnu sinepju sēklu un nelielu lauru lapas gabaliņu. Ja vēlaties, lai garša būtu izteiktāka, varat palielināt piparu un sinepju daudzumu katrā burkā. Es personīgi izvēlos maigāku variantu.
Piepildiet katru burku ar tomātiem un sīpoliem. Cenšaties sadalīt dārzeņus vienmērīgi, lai burkas būtu piepildītas maksimāli līdz četrām piektdaļām no to augstuma. Neievietojiet tos pārāk cieši, lai atstājat vietu šķidrumam.
Ievienojiet etiķi. Uzvāriet visu un tūlītējā laikā sadaliet to pa burkām ar dārzeņiem. Pēc tam varat aizvērt burkas.
Sastāvdaļas:
Apmēram 1 kg zaļo tomātu
1 ēdamkarote sāls
350 g sīpolu
Sālījuma sastāvdaļas:
700 ml ūdens
100 ml 9% etiķa
100 g cukura
Garšvielas un garšaugi:
5 smaržīgā pipara graudi, 10 melnā pipara graudi, tējkarote sinepju sēklu, 2-3 lauru lapas.
Zaļo tomātu salāti ir lieliska uzkoda, kuru var izmantot sviestmaizēm, hamburgeriem un sautējumiem. Tā būs lielisks papildinājums gaļas ēdieniem un ēdieniem uz grila, kā arī kļūs par vienu no sastāvdaļām patstāvīgā salātā.
Lasi vēl: Gribat daudz saldu zemeņu? Tad lejat šos šķīdumus pa 0,5 litriem zem katra krūma aprīlī un maijā
Šos salātus var pasniegt pusdienām vai kopā ar aukstajām uzkodām.
Tevi noteikti interesēs
- Rēzeknes novada iedzīvotāju ikdiena kā “piedzīvojumu filmās”: vedot bērnus uz skolas autobusu pa ceļam “uzskrien” lācim (+ VIDEO)
- Atbrīvojies no kondensāta uz logiem ar vienu vienkāršu virtuves sastāvdaļu, kas uzsūc mitrumu
- Latvijas meteoroloģiskais centrs brīdina iedzīvotājus: ”Vēlams atlikušo brīvdienu uzturēties iekštelpās”
- Balkonu stiklojums ir aizliegts: tiek skaidrots kurās valstīs draud demontāža un kādas var būt sekas
- Kāpēc mēs patiesībā nepareizi iestrādājam pelnus dārzā: 3 kļūdas, kas nepatīk gan augiem, gan augsnei un kad tas nav lietderīgi
- 55 gadus vecs vīrietis no Valmieras skaidro, kāpēc sievietēm ārpus viņa standartu rāmjiem nav cerību uz otro randiņu









