Katru burku piepildiet ar vienu garšvielu pipara graudiņu, diviem melnajiem pipariem, šķipsnu sinepju sēklu un nelielu lauru lapas gabaliņu. Ja vēlaties, lai garša būtu izteiktāka, varat palielināt piparu un sinepju daudzumu katrā burkā. Es personīgi izvēlos maigāku variantu.
Piepildiet katru burku ar tomātiem un sīpoliem. Cenšaties sadalīt dārzeņus vienmērīgi, lai burkas būtu piepildītas maksimāli līdz četrām piektdaļām no to augstuma. Neievietojiet tos pārāk cieši, lai atstājat vietu šķidrumam.
Ievienojiet etiķi. Uzvāriet visu un tūlītējā laikā sadaliet to pa burkām ar dārzeņiem. Pēc tam varat aizvērt burkas.
Sastāvdaļas:
Apmēram 1 kg zaļo tomātu
1 ēdamkarote sāls
350 g sīpolu
Sālījuma sastāvdaļas:
700 ml ūdens
100 ml 9% etiķa
100 g cukura
Garšvielas un garšaugi:
5 smaržīgā pipara graudi, 10 melnā pipara graudi, tējkarote sinepju sēklu, 2-3 lauru lapas.
Zaļo tomātu salāti ir lieliska uzkoda, kuru var izmantot sviestmaizēm, hamburgeriem un sautējumiem. Tā būs lielisks papildinājums gaļas ēdieniem un ēdieniem uz grila, kā arī kļūs par vienu no sastāvdaļām patstāvīgā salātā.
Lasi vēl: Gribat daudz saldu zemeņu? Tad lejat šos šķīdumus pa 0,5 litriem zem katra krūma aprīlī un maijā
Šos salātus var pasniegt pusdienām vai kopā ar aukstajām uzkodām.
Tevi noteikti interesēs
- Iedzīvotāji tiek aicināti sagatavoties “temperatūras svārstībām” ziemas sākumā: ”Viegli nebūs”
- Latvijas Veterinārārsti ceļ trauksmi kaķu un suņu īpašniekiem: ”Šīs 5 lietas obligāti jāizdara to īpašniekiem decembrī”
- Gudrs japāņu triks, kā “saldināt” skābus mandarīnus: vienkārši iemērciet tos ūdenī
- Aizmirsta recepte: šie rīsi garšo labāk nekā gaļa, ja tos gatavo ar pareizo tehniku
- Kā izvēlēties mandarīnus: ekspertu ceļvedis par šķirnēm, uzglabāšanu un 3 negaidītām pazīmēm veikalā
- Skaista, bet mazliet cimperlīga: pieredzējusi dārzniece skaidro, kā kopt “ziemas puķi” ciklamenu, lai tā ziedētu kupli un krāšņi









