Katru burku piepildiet ar vienu garšvielu pipara graudiņu, diviem melnajiem pipariem, šķipsnu sinepju sēklu un nelielu lauru lapas gabaliņu. Ja vēlaties, lai garša būtu izteiktāka, varat palielināt piparu un sinepju daudzumu katrā burkā. Es personīgi izvēlos maigāku variantu.
Piepildiet katru burku ar tomātiem un sīpoliem. Cenšaties sadalīt dārzeņus vienmērīgi, lai burkas būtu piepildītas maksimāli līdz četrām piektdaļām no to augstuma. Neievietojiet tos pārāk cieši, lai atstājat vietu šķidrumam.
Ievienojiet etiķi. Uzvāriet visu un tūlītējā laikā sadaliet to pa burkām ar dārzeņiem. Pēc tam varat aizvērt burkas.
Sastāvdaļas:
Apmēram 1 kg zaļo tomātu
1 ēdamkarote sāls
350 g sīpolu
Sālījuma sastāvdaļas:
700 ml ūdens
100 ml 9% etiķa
100 g cukura
Garšvielas un garšaugi:
5 smaržīgā pipara graudi, 10 melnā pipara graudi, tējkarote sinepju sēklu, 2-3 lauru lapas.
Zaļo tomātu salāti ir lieliska uzkoda, kuru var izmantot sviestmaizēm, hamburgeriem un sautējumiem. Tā būs lielisks papildinājums gaļas ēdieniem un ēdieniem uz grila, kā arī kļūs par vienu no sastāvdaļām patstāvīgā salātā.
Lasi vēl: Gribat daudz saldu zemeņu? Tad lejat šos šķīdumus pa 0,5 litriem zem katra krūma aprīlī un maijā
Šos salātus var pasniegt pusdienām vai kopā ar aukstajām uzkodām.
Tevi noteikti interesēs
- Tikai pēc daudziem gadiem es sapratu, kāds ir pareizais līdzeklis veļas mašīnā, lai iegūtu ideālu rezultātu
- Svētku galds kā bagātīgi ziedošs dārzs: siera rozītes gurķu “vāzītēs”, kas garšo visiem un top nieka 10 minūtēs
- “Kam tev vajag sievu, dēls? Es taisīšu pelmeņus un gludināšu kreklus” vīramāte nāca katru dienu — līdz es pieņēmu lēmumu
- Vīrs kritizēja katru kotleti, līdz es to izmainīju – tagad viņš tās gatavo pats un neko nesaka
- Es apprecējos ar sava tēva draugu – tomēr mana kāzu nakts beidzās ar frāzi, kas atklāja citu ainu
- Kad mans kaimiņš ieraudzija, ka es neizmetu un krāju blisteru iepakojumus, viņš beigās sāka darīt to pašu











