Zelta stīgai jābūt pilnīgi katrā mājā! Vecvecmāmiņas receptes palīdz ārstēt sāpes locītavās un sirds kaites

Ir zināms, ka daudziem populāriem mūsu palodžu iemītniekiem piemīt ārstnieciskas īpašības. Īpaši jāizceļ kalīzija jeb zelta stīga. Tagad daudzi cilvēki to audzē mājās. Receptes ar šo augu tiek nodotas no rokas rokā, pārrakstītas un rūpīgi uzglabātas. Tas ir īsts brīnumlīdzeklis!

Lieta tāda, ka zelta stīgai ir ļoti spēcīgas ārstnieciskas īpašības, tautas medicīnā tās izmanto dažādu slimību ārstēšanai, tostarp onkoloģijai.

Zelta stīgas īpašības

Zelta stīgas ir daudzgadīgs zālaugu augs, kura augstums dabiskos apstākļos var sasniegt 2 metrus. Telpas apstākļos auga augstums parasti ir aptuveni 1 metrs.

Zelta stīgas terapeitiskais efekts ir saistīts ar vairāku bioloģiski aktīvo vielu grupu klātbūtni augā. Zelta stīga satur flavonoīdus un steroīdus, kā arī vairākus mikroelementus, kas būtiski ietekmē visas mūsu ķermeņa sistēmas.

Zelta stīgas sastāvā ietilpst 2 vielas no flavonoīdu grupas: kempferols un kvercetīns. Kempferols stiprina asinsvadu un kapilāru sienas, padarot tās elastīgākas, kā arī palīdz izvadīt no organisma toksīnus.

Kvercetīnam ir spēcīga antioksidanta iedarbība. Tas ne tikai novērš brīvo radikāļu negatīvo ietekmi uz organismu, bet arī atjauno bojātās šūnu membrānas. Turklāt tam ir pretiekaisuma, spazmolītiskas, antihistamīna un diurētiskas īpašības.

Augu izcelsmes steroīdi (fitosterīni) novērš holesterīna nogulsnēšanos un palīdz samazināt tā līmeni asinīs. Tāpēc zelta stīgas preparātus ieteicams lietot daudzu sirds un asinsvadu sistēmas slimību un aptaukošanās gadījumos.

Papildus bioloģiski aktīvām vielām zelta stīgas sastāvā ietilpst dzelzs, varš un hroms, un pat nelielam šo vielu daudzumam vairākās slimībās ir pozitīva terapeitiskā iedarbība.

Zelta stīgas ārstniecības receptes

1.Profilaktiska zelta stīgas tinktūra uz degvīna

Lai pagatavotu tinktūru, zelta stīgas lapas sagriež gabaliņos, liek stikla traukā un aplej ar degvīnu. Uzliek vāku un novieto prom no gaismas, neaizmirstot traukus vienu reizi dienā sakratīt.

Lasi arī: Ļoti vienkārša, bet satriecoši garšīga meloņu saldējuma recepte karstām vasaras dienām

0,5 litriem degvīna vajadzēs 15 lapas. Pēc nedēļas tinktūra būs gatava, to nokāš un uzglabā tumšā, vēsā vietā. Paņemiet 30 pilienus no zelta stīgas uzlējuma, pievienojot tos pusglāzei ūdens, un lietojiet pusstundu pirms ēšanas, 2-3 reizes dienā.

Zelta stīgas locītavu ārstēšanai

Locītavu sāpju gadījumā iepriekš aprakstīto tinktūru lieto ne tikai iekšēji, bet arī uzklāj ārēji. Tiesa, tad būs nedaudz citas proporcijas. Ārējai lietošanai pagatavo tinktūru no 25 lapām un 1,5 litriem degvīna, atstāj uz divām nedēļām, tad izkāš. Ar gatavo tinktūru berzējiet sāpošās locītavas, kā arī pagatavojiet kompreses.

Zelta stīgas ziede

Lai pagatavotu ziedi, izmantojiet zelta stīgas sulu. Jums būs nepieciešamas auga lapas un stublāji. Sagrieziet tos pēc iespējas mazākus, izspiediet sulu un sajauciet ar kādu krēmu proporcijā 1: 3.

Kā pamatu var izmantot bērnu krēmu, bet var ņemt arī nesālītus cūkgaļas taukus. Zelta stīgas ziedi lieto ekzēmas, trofisko čūlu un citu ādas slimību ārstēšanai.

Zelta stīgas novārījums

Novārījumam varat izmantot visas auga daļas, galvenokārt lapas un stublājus, to ir daudz vieglāk pagatavot nekā tinktūru. Vienam litram ūdens jums būs nepieciešama viena liela zelta stīgas lapa.

Sasmalciniet lapas, ielieciet katliņā, kas piepildīts ar aukstu ūdeni. Kad ūdens sāk vārīties, vāriet vēl piecas minūtes. Tad atstājiet nostāvēties apmēram 30 minūtes, izkāšiet caur sietiņu vai marli, ļaujiet atdzist un nosūtiet uz ledusskapi.

Lietojiet novārījumu pa vienai ēdamkarotei trīs reizes dienā 20-30 minūtes pirms ēšanas. Lietojiet novārījumu pie kuņģa un zarnu slimībām, pret aknu slimībām, pie stiprām saaukstēšanās.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment