Zeme kļūs kā pūkaina. Kā pagatavot kompostu no kritušām lapām

Dabā nekas nav lieks. Un pat rudenī kritušās lapas var pārvērsties par efektīvu mēslojumu, ja tās ir pareizi sagatavotas.

Speciālisti iesaka dzeltenās lapas neizmest, jo no tām var būt liels ieguvums. Tie veido lielisku lapu humusu problemātiskām, mālainām augsnēm.

Šis mēslojums viegli ļauj gaisam iziet cauri. Un pēc šādas barošanas, pēc eksperta domām, zeme kļūs kā pūka – irdena un gaisīga.

“Siltas dobes”

Pirmkārt, no lapām var izveidot “siltās dobes” stādu audzēšanai atklātā zemē pavasarī. Lai to izdarītu, jums ir jāizrok tranšejas un jāaizpilda tās ar lapām apmēram 15 cm slānī. Un tā vairākas tranšejas.

Lapās esošās organiskās vielas ar laiku sapūs, un nogurusī augsne pārvērtīsies auglīgā augsnē.

Šādā augsnē īpaši labi augs paprika un tomāti.

Lapu humuss

Metiens arī ražo efektīvu lapu humusu, kas viegli ļauj mitrumam un gaisam iziet cauri.

Savāc pēc iespējas vairāk lapotnes. Ievietojiet melnos plastmasas maisiņos. Bet katrs slānis (20 centimetri) ir jāsamitrina ar ūdeni. Lai to izdarītu, vienkārši izsmidziniet lapas ar smidzināšanas pudeli.

Lasi vēl: Kam gaidāmas pārmaiņas un kam liela veiksme: Tamāra Globa sniedza padomus visām zvaigžņu zīmēm 2024. gada oktobrī

Mitrums paātrinās sadalīšanos. Ir arī produkts, kas ļaus lapām ātri kļūt par mēslojumu. Šim nolūkam izmanto amonija sulfātu. Pietiek atšķaidīt 100 gramus 10 litros ūdens un izsmidzināt.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment