Zemeņu ievārījumu gatavoju tikai pēc šīs receptes, citas nemeklēju – saglabājas zemeņu garša un smarža. Un bez biezinātāja tas ir biezs

Triks nr. 4.

Pieeja ir svarīga. Un ne tikai viens – jo vairāk, jo labāk. Mēs gatavosim vairākās pieejās.

Vārīts -> izslēgts -> vārīts -> izslēgts.

Tikai tā var panākt skaistu krāsu, saglabāt ogu formu un konsistenci – tās izmērcēs sīrupā, nekļūs “uzvārītas”, saglabās kādu blīvumu, bet kļūs par īstu desertu. Un garša un smarža: patiesi zemeņu.

Pēc vārīšanās noņem putas, var vārīt 1-2 minūtes, bet ne vairāk.

Cik pieeju – jo vairāk, jo labāk. Trīs pieejas ir labas un pareizas. Un reiz es vārīju ievārījumu trīs dienas – tas bija labākais ievārījums, ko vārīju, redzēju un ēdu.

Ogas vienkārši ir pilnas ar sīrupu, bet tās saglabā formu un ir skaistas. Un krāsa ir tumša rubīna krāsa, tā ir bieza – tas ir karotes vērts, un nav nepieciešami “biezinātāji” – ne ciete, ne agars, ne citi.

Bija rudens, kļuva vēsāks, tās bija remontantās zemenes. Un tas zemeņu aromāts, vasaras smarža – kad aukstums lēnām iestājās – tas bija tik neparasts. Ir auksts, bet visa māja smaržo pēc zemenēm.

Mamma atbrauca – ak, viņa saka, tu smaržo pēc vasaras! Un vēl viņa teica, ka tik garšīgu un skaistu ievārījumu kā šis rudens ievārījums nav redzējusi.

Triks nr. 5.

Zemenēm patīk stāvēt. Un viņam nepatīk steigties un vārīties. Jūs varat veikt tās pašas trīs gatavošanas metodes pāris stundas vai pat stundu. Bet garša nekļūs labāka – tieši otrādi.

Un zemenes nebūs piesātinātas ar sīrupu, un sīrups nekļūs biezs. Un – pirms gatavošanas tam nav laika atdzist – tas nozīmē, ka tas pārkarst, zūd krāsa, garša un aromāts.

Dienas prognoze 15.jūnijam: personīgajā dzīvē idille, bet makā var sākt svilpot vējš!

Kopumā, jo garāka ir atšķirība starp pieejām, jo ​​labāk. Ja ir ļoti karsts un ir ilgs pārtraukums, varat to ievietot ledusskapī zem vāka, lai tas “nevēdinās”.

Protams, šādām zemenēm nav nepieciešama pasterizācija (sterilizācija?). Mēs vienkārši ietinam verdošu ūdeni sterilizētās burkās, izmantojot parasto metodi. Un – nepārklājiet ar biezu dvieli – lai oga nepārkarst un neturpinātu “cepties”.

Sastāvdaļas:

Zemenes 2 kg (nosacīti);
Cukurs 1 kg;
Viss- Lai gan – labs zemeņu noskaņojums.

Lasi vēl: Pirms viesu ierašanās es podā ieberu vienu karoti parastā sāls un ne par ko neuztraucos. Izspiegoju kādu triku no vīramātes un pati to uzlaboju

Šeit ir vienkārša recepte, kuru neesmu mainījusi daudzus gadus. Protams, katra receptes ir atšķirīgas, un katrs slavē savu ievārījumu, taču es nolēmu palikt pie šī vienkāršā. Un atkal gribas rudenī pagatavot ievārījumu – lai septembrī māja smaržo pēc zemenēm.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment