Kad sākas zemeņu sezona, nekas nevar atturēt vēlmi pagatavot kaut ko garšīgu, izsmalcinātu un vienlaikus ne pārāk sarežģītu.
Tāpēc dalāmies ar zemeņu deserta recepti, kas ir ļoti viegli un ātri pagatavojams.
Sastāvdaļas:
Zemenes – 700 g
Cukurs – 70 g
Viena apelsīna miziņa
Saldais krējums (30 %) – 200 g
Mascarpone – 250 g
Citronu sula – 2 ēdamkarotes
Piparmētras dekorēšanai
Pagatavošana:
500 g nomazgātu zemeņu sablenderē ar cukuru un apelsīnu miziņu, bet ne pārāk stipri.
Mascarpone, saldo krējumu un citrona sulu (visam jābūt atdzesētam) saputo līdz stingrām putām.
Atlikušās 200 g zemeņu sagriež palielos gabalos, un tos sajauc ar 1/4 zemeņu biezeņa. Pārējās 3/4 biezeņa iejauc krēmā.
Deserta trauka vai glāzes apakšā liek sagrieztās zemenes, kas sajauktas ar zemeņu biezeni. Virsū liek sagatavoto mascarpone zemeņu krēmu.
Lasi vēl: Ideāls vecums laulībām: ko domā zinātnieki un psihologi
Padomi:
Cukura daudzumu var palielināt, ja vēlaties lielāku saldumu.
Sagrieztajām zemenēm var pievienot 2 ēdamkarotes iecienītā liķiera vai ruma.