Zemeņu muss: sezonas aktuālā recepte

Kad sākas zemeņu sezona, nekas nevar atturēt vēlmi pagatavot kaut ko garšīgu, izsmalcinātu un vienlaikus ne pārāk sarežģītu.

Tāpēc dalāmies ar zemeņu deserta recepti, kas ir ļoti viegli un ātri pagatavojams.

Sastāvdaļas:

Zemenes – 700 g

Cukurs – 70 g

Viena apelsīna miziņa

Saldais krējums (30 %) – 200 g

Mascarpone – 250 g

Citronu sula – 2 ēdamkarotes

Piparmētras dekorēšanai

Pagatavošana:

500 g nomazgātu zemeņu sablenderē ar cukuru un apelsīnu miziņu, bet ne pārāk stipri.

Mascarpone, saldo krējumu un citrona sulu (visam jābūt atdzesētam) saputo līdz stingrām putām.

Atlikušās 200 g zemeņu sagriež palielos gabalos, un tos sajauc ar 1/4 zemeņu biezeņa. Pārējās 3/4 biezeņa iejauc krēmā.

Deserta trauka vai glāzes apakšā liek sagrieztās zemenes, kas sajauktas ar zemeņu biezeni. Virsū liek sagatavoto mascarpone zemeņu krēmu.

Lasi vēl: Ideāls vecums laulībām: ko domā zinātnieki un psihologi

Padomi:

Cukura daudzumu var palielināt, ja vēlaties lielāku saldumu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Sagrieztajām zemenēm var pievienot 2 ēdamkarotes iecienītā liķiera vai ruma.

 

 

Leave a Comment