Ziedkāposti mīklā, kā padarīt tos kraukšķīgus, bez miltiem, bez olām, cepeškrāsnī un pannā

Ziedkāposts kliņģerī ar tahini un sezamu

Ziedkāposts kliņģerī ar tahini ir ļoti populārs Libānā, Turcijā, Sīrijā un Irākā (vēsturiskajā Kurdistānā). Atliek vien viegli novārīt ziedkopas, pēc tam iemērkt tās tahini pastā un ātri apcept verdošā augu eļļā. Vai arī vēl vienkāršāk: pārliet sagatavotās ziedkopas ar tahini un apcept zem grila.

Nepieciešams 6 porcijām:

ziedkāposti — 2 galviņas

tahini pasta — 1 glāze

citronu sula — no 2 citroniem

sezama sēklas — 3–4 ēd. k.

koriandrs (kinza) — 4–5 zariņi

olīveļļa — 15 g

sāls

Pagatavošana:

Ziedkāpostu sadala ziedkopās un vāra sālsūdenī 5–7 minūtes. Koriandru smalki sakapā.

Tahini pastai pievieno 1,5 glāzes auksta ūdens, rūpīgi samaisa. Sākumā masa sabiezēs, bet pēc tam kļūs viendabīga. Iemaisa viena citrona sulu un sāli. Mērcei jābūt biezai kā krējumam. Pievieno sakapāto koriandru.

Sajauc 4 ēd. k. olīveļļas, atlikušo citrona sulu un šķipsniņu sāls.

Uzkarsē grilu. Kāpostu liek plakanā formā vai cepešpannā, pārlej ar eļļas un citrona maisījumu. Liek zem grila uz 5 minūtēm.

Izņem no cepeškrāsns, pārlej ar tahini, pārkaisa sezamu un atkal liek zem grila. Cep, līdz tahini viegli apbrūnē, 5–7 minūtes.

Saimniecei piezīme
Lai pastiprinātu sezama garšu, olīveļļu var aizstāt ar sezama eļļu.

Starp citu
Šāds kāposts lieliski papildina jebkuru gaļas ēdienu — no cepta vistas līdz jēra kotletēm. Bet tas var būt arī vieglas veģetāras vakariņas vai pusdienas.