Ziedkāpostu, brokoļu un siera pīrāgs – viegla recepte iesācējiem

Ja vēlaties pagatavot kaut ko patiešām ļoti gardu, veselīgu, un turklāt stundām ilgi nestāvēt pie plīts, tad šī pīrāga recepte ir tieši laikā. Pat bez grama gaļas ēdiens ir sātīgs un ļoti apetelīgs.

Šī pīrāga īpašā iezīme ir tā, ka to ir ļoti viegli pagatavot, jo mīkla nav jāmīca; vienkārši sajauciet visas sastāvdaļas un pārlejiet pāri ziedkāpostiem. Brokoļu un ziedkāpostu kombinācija nodrošina vienkāršas, veselīgas vakariņas vai pusdienas.

Nepieciešamās sastāvdaļas

250 g ziedkāpostu

250 g brokoļu

4 ēdamkarotes kviešu miltu

4 olas

250 g 10% skābā krējuma

100 g cietā siera

3 ķiploka daiviņas

1 tējkarote maltas saldās paprikas

0,5 tējkarotes malta koriandra

1 ēdamkarote augu eļļas

Sāls pēc garšas

VIDEO:

Pagatavošanas gaita

Vispirms rūpīgi nomazgājiet un nosusiniet visus dārzeņus. Pēc tam sadaliet ziedkāpostu un brokoļus ziediņos, vāriet trīs minūtes sālsūdenī un nokāsiet caurdurī.

Nomizojiet ķiplokus un izspiediet tos caur ķiploku spiedi  vai arī ļoti, ļoti smalki sagrieziet ar nazi. Ja vēlaties nedaudz maigāku vai stiprāku pīrāgu, pielāgojiet ķiploku daiviņu skaitu pēc savas izvēles. Pēc tam sarīvējiet sieru uz rupjās rīves – sieru varat izvēlēties jebkuru.

Kad pamatsastāvdaļas sagatavotas, sakuliet olas ar sāli, pievienojiet maltu papriku, koriandru, skābo krējumu, miltus un ķiplokus un labi samaisiet. Pēc izvēles varat pievienot vēl kādas garšvielas vai svaigus, smalki sagrieztus zaļumus.

Ietaukojiet cepšanas pannu ar augu eļļu, izkārtojiet ziedkāpostu un brokoļu rozetes, pārlejiet tām pildījumu un pārkaisiet ar sieru.

Cepiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 190 grādos pēc Celsija 30 līdz 35 minūtes, līdz zeltaini brūnai krāsai. Ļaujiet pīrāgam nedaudz atdzist pannā, izņemiet to un sagrieziet porcijās. Lai labi garšo!