Ziemā gatavoju tikai šos salātus: tie top dažu minūšu laikā un uz galda vienmēr pazūd pirmie

Vienkārši pagatavojami un sātīgi salāti, kas ziemas laikā kļūst par drošu izvēli gan ikdienas vakariņām, gan svētku galdam.

Salāti, kas prasa maz laika un sastāvdaļu, bieži vien kļūst par visiecienītākajiem, jo tos var pagatavot gan steidzīgos darbdienu vakaros, gan brīžos, kad mājās ciemos ierodas viesi. Šie ziemas salāti ir tieši tāds piemērs — tie ir bagātīgi, garšīgi un tik vienkārši, ka pēc pirmās reizes tos gribas atkārtot atkal un atkal.

Tie veidojas no pāris ikdienišķiem produktiem, kas labi sader savā starpā un rada patīkamu, sabalansētu garšu. Salāti ir maigi, viegli pikanti un vienlaikus pietiekami sātīgi, lai kļūtu par īstu galda favorītu, īpaši ziemas sezonā, kad biežāk meklējam ko barojošāku un sildošu.

Kā top šie ziemas salāti

Salātu pagatavošana sākas ar sīpolu, jo tieši tas piešķir salātiem patīkamu svaiguma noti. Sīpolu sagriež smalkās, plānās šķēlītēs un iemērc vieglā marinādē no ūdens, etiķa un nelielas cukura devas. Šis solis padara sīpolu maigāku un noņem tā aso garšu, tādējādi tas lieliski papildina pārējās sastāvdaļas. Sīpola marinēšana prasīs vien dažas minūtes, bet tieši tā piešķirs salātiem līdzsvarotību un maigu pikantumu.

Tālāk gatavo olas, taču nevis tās tradicionāli vārot, bet gan uzcepot plānus olu plāceņus. Olas samaisa ar šķipsnu sāls un piparu, un masu lej uz sakarsētas pannas, lai izveidotos ļoti plāns, viegls omletes biezuma slānis. Kad tas ir gatavs, to sagriež smalkās strēmelēs. Šāda olu pievienošanas metode padara salātus vieglākus un piešķir tiem patīkamu tekstūru, kas atšķiras no ierastās vārītu olu garšas.

Kad olas gatavas, pienāk kārta galvenajai sāļajai notij — desai un marinētiem gurķiem. Desu sagriež plānās, vienmērīgās strēmelēs, lai tā labi sajauktos ar pārējiem produktiem un neveidotu pārāk izteiktu, dominējošu slāni. Marinētie gurķi piedod salātiem atsvaidzinošu skābumu, kas īpaši labi izceļas tieši ziemas ēdienos, piešķirot tiem vieglumu. Arī gurķus sagriež tādā pašā plānā formā, lai visa salātu struktūra būtu līdzīga.

VIDEO:

Kad visas galvenās sastāvdaļas sagatavotas, tās liek traukā un maigi sajauc ar sīpolu, kas ir notecināts no marinādes. Šajā brīdī pievieno arī graudu sinepes, kas salātiem piešķir vieglu pikantumu un aromātu. Sinepju daudzumu var pielāgot pēc garšas, taču parasti pietiek ar nelielu karotīti, lai salāti iegūtu izteiksmīgu, bet maigu raksturu.

Kad viss sajaukts, salātus pārlej ar mazu daudzumu majonēzes. Šim ēdienam nav nepieciešams liels majonēzes daudzums, jo tas nav smagnējs salātu veids. Pietiek ar tik daudz, lai sastāvdaļas saistītos un izveidotos viendabīga struktūra. Salātus pāris minūtes ļauj ievilkties, un tie ir gatavi pasniegšanai — vienkārši, sātīgi un īsti ziemas sajūtām piemēroti.

Ar ko šie salāti izceļas

Šo salātu lielākā priekšrocība ir to vienkāršība. Tie neprasa dārgus produktus vai sarežģītu gatavošanu, un tieši šī pieejamība padara tos populārus ziemas sezonā, kad vēlamies ko siltu, pazīstamu un vienkāršu. Olas plānās strēmelēs, marinētie gurķi, maigā desa un viegli pikantais sīpols kopā veido garšu, kas ir pietiekami bagātīga, bet ne smaga.

Šie salāti lieliski sader ar kartupeļu ēdieniem, grauzdētu maizi vai vienkārši paši par sevi kā uzkoda. Tiem nav nepieciešams papildu noformējums, jo tie izskatās kārdinoši jau pēc sajaukšanas, un visbiežāk pazūd no galda ātrāk, nekā pagūstam tos atkārtoti papildināt.

Padomi, lai salāti izdotos vēl labāki

Lai gan salāti ir ļoti vienkārši, ir dažas nianses, kas palīdzēs tiem garšot īpaši labi. Sīpolu vienmēr ir vērts nedaudz pamarinēt, jo tas salātiem piešķirs maigumu. Olas labāk cept uz nelielas uguns, lai tās nepiedeg un saglabātu elastīgu struktūru.

Desu var izvēlēties pēc savas gaumes — gan vieglāku vārītu, gan nedaudz izteiksmīgāku kūpinātu. Gurķu skābums un sāļums piešķir salātiem atsvaidzinājumu, tāpēc ieteicams tos nepārslogot ar majonēzi, lai garšas nav pārāk smagas.

Sastāvdaļas

Desa — 150 g
Marinēti gurķi — 3 gab.
Olas — 3 gab.
Sarkanais sīpols — ½ gab.
Etiķis — 1 ēdamkarote
Cukurs — 1 ēdamkarote
Ūdens — 100 ml
Graudu sinepes — 1 tējkarote
Majonēze — pēc garšas
Sāls — pēc vajadzības
Eļļa cepšanai — nedaudz

Ja šis raksts jums noderēja, aicinu apskatīt arī citus līdzīgus rakstus un iedvesmoties jaunām ziemas receptēm!