Ziemas tomātu stādīšana atklātā zemē: šī ir metode bez stādiem, kuru jūs noteikti neesat izmēģinājuši

Tomātu stādīšana pirms ziemas atklātā laukā ir unikāls veids, kā audzēt tomātus bez stādiem.

Tieši ar tomātu stādiem bieži vien ir vairāk problēmu. Parasti tos stāda marta beigās, bet pirmajā pavasara mēnesī stādiem vēl ir maz saules gaismas, kas var novest pie vājas attīstības. Arī stādiem ir nepieciešams daudz vietas, jo visas šīs kastes ir kaut kur jānovieto.

Taču eksperti apgalvo, ka ir unikāls tomātu sēšanas veids pirms ziemas, kas neprasa laiku stādu audzēšanai. Ko darīt.

No novembra sākuma līdz vidum, ja laikapstākļi to atļauj, līdz pirmajām salnām dārzā izrociet bedrītes 15-20 cm dziļumā. Katrā bedrītē ievietojiet vienu veselu tomātu.

Lasi vēl: Dariet to tagad: 9 soļi, kā sagatavot dārzu ziemai

Bedrīšu augšdaļu pārklājiet ar viegli sablīvētu sausu augsni. Neaizmirstiet mulčēt īpašās dobes ar sausām lapām. Mulčas slānim jābūt vismaz 15 cm biezam (var arī vairāk). Lai novērstu lapu aizpūšanu vējā, virsū varat uzlikt tīklu.

Tiklīdz uzsnigs pirmais sniegs, tīklu var noņemt. Ir ļoti svarīgi, lai tomāti zemē paliktu silti, tas ir, lai tie būtu pasargāti no sala.

Pavasarī, kad augsne sasilst, lapas jānoņem. Pēc tam jūs redzēsiet, ka no katras bedrītes rausās laukā svaigu dzinumu saišķis. Arī šie dzinumi ir jāaizsargā no salnām. Tiklīdz stādi izaug, tos var droši izrakt un iestādīt dobē.

Starp citu, tomāti, kas izaudzēti, izmantojot šo unikālo metodi bez stādiem, būs izturīgāki pret aukstumu un pret dažādām slimībām.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment