Ziemassvētku eglīte kalpos divreiz ilgāk: paņemiet divas sastāvdaļas no virtuves

Ziemassvētku eglītei ir jānodrošina piemēroti apstākļi un pienācīga aprūpe.

Decembrī daudzi dodas uz Ziemassvētku egļu tirdziņiem vai mežu, lai izvēlētos sev Ziemassvētku skaistumu. “Dzīvā” koka aromātu nevar aizstāt ne ar ko, tomēr diemžēl šāds koks neturas ilgi.

Ja jums patīk Ziemassvētkos un Jaunajā gadā māju rotāt ar meža skaistuli, tad jums vajadzētu atcerēties vienu ļoti interesantu, bet iedarbīgu sadzīves triku, ko izmantoja mūsu vecmāmiņas.

Vairums cilvēku uzskata, ka, vienkārši izvēloties tikko nozāģētu koku, ātri atvedot to mājās no gadatirgus un pēc tam ieliekot podiņā, tas priecēs ar aromātu un zaļo izskatu visas svētku brīvdienas. Tomēr, lai tas notiktu, kokam ir jānodrošina atbilstoši apstākļi un pienācīga aprūpe.

Lai koks ilgāk stāvētu, labi smaržotu un skujas nenovirtu vēl krietni pirms svētkiem, ūdenim, kurā gatavojaties turēt eglīti, jāpievieno tikai divas sastāvdaļas no virtuves – sāls un cukurs. Cukurs palīdz barot koku, un sāls absorbē lieko mitrumu, lai novērstu skuju nokrišanu.

Šķīdumu sagatavo ļoti vienkārši. 1 litrā ūdens jums jāatšķaida 2 ēdamkarotes cukura un tikpat daudz sāls. Nekavējoties laistiet koku. Šīs sastāvdaļas nekaitēs pašam kokam, taču koks vāzē nostāvēs divreiz ilgāk.

Daži arī iesaka maisījumam pievienot vienu aspirīna tableti. Tad kokā neattīstīsies patogēnās baktērijas. Šajā gadījumā jūs varat uzņemt mazāk cukura un sāls: 2 tējkarotes. Tāpat neaizmirstiet bieži mainīt ūdeni, jo Ziemassvētku eglīte dienā var uzņemt līdz 1 litram.

Ievērojot šo pavisam vienkāršu soli, jūsu Ziemassvētku eglīte priecēs jūsu mājokli visas garās svētku dienas, un jums katru dienu nebūs jāslauka nobirušās egļu skujas.

 

 

Leave a Comment