Zīmes uz auto paneļa: būtiska informācija, ko ikvienam autovadītājam jāzina

Zīmes uz automobiļa paneļa var būt nezināmas daudziem vadītājiem. Ja jums nav skaidrs, kāda funkcija vai problēma ir norādīta ar konkrēto lampiņu, jums var būt grūti saprast, kā rīkoties, īpaši, ja jūs nevēlaties prasīt palīdzību no kāda zinošāka cilvēka.

Katrai lampiņai uz automobiļa paneļa ir specifiska nozīme, kas var būt ļoti svarīga. Dažas problēmas jānovērš nekavējoties, kamēr citas var pagaidīt līdz nākamajai dienai, atkarībā no to nopietnības.

Dažas lampiņas uz automobiļa paneļa ir tikai informatīvas, norādot, piemēram, ka durvis ir atstātas vaļā vai rokas bremze nav pilnībā nolaista. Šīs lampiņas sniedz jums svarīgu informāciju par automašīnas pašreizējo stāvokli, lai jūs varētu veikt nepieciešamās korekcijas.

Zemāk ir norādītas 64 (!) instrumentu paneļa lampiņas, no kurām lielākā daļa ir sastopamas visos automobiļos.

Instrumentu vadības panelī redzamās lampiņas:

1. Ieslēgti priekšējie miglas lukturi. Indikators parasti ir zaļā krāsā un virzīts ar skatu pa kreisi.

2. Šis simbols nozīmē, ka ir bojāts stūres pastiprinātājs. Šo brīdinājumu nekādā gadījumā nevajag ignorēt. Stūres pastiprinātāja sistēmu var “nokaut” visai ātri.

3. Ieslēgti aizmugurējie miglas lukturi. Tie ir paredzēti, lai sliktas redzamības apstākļos aizstātu gabarītuguņus. Visbiežāk lampiņa ir dzeltenā – brīdinājuma – krāsā, kas nozīmē – situācija ir bīstama, taču ne galēji ekstrēma.

4. Simbols, kas norāda uz zemu logu mazgājamā šķidruma līmeni. Atcerieties par sezonalitāti. Arī pavasara un rudens mēnešos temperatūra var nokrist līdz mīnusiem.

5. Brīdinājums, ka ir nodiluši bremžu kluči. Bremzējot, parasti šo simbolu pavada arī izteikti čīkstoša skaņa.

6. Viena no parocīgākajām automobiļu “ekstrām” – ieslēgta kruīza kontrole.

7. Pagrieziena signāli ir ieslēgti. Atkarībā no ieslēgtā virziena, signalizē labā vai kreisā lampiņa.

8. Lietus un gaismas sensoru lampiņa. Ja tā iedegas, tad ļoti iespējams, ka nestrādās logu tīrītāju un priekšējo lukturu automātika.

9. Ziemas režīms – parasti informē vadītāju, ka auto darbojas ziemas režīmā. Modernajiem “automātiem” tas nozīmē, ka auto uzsāk braukšanu ar 2. vai pat 3. ātrumu, tādējādi izvairoties no riteņu spolēšanas.

10. Informācijas ziņojuma indikators. Ja parādās šāds simbols, izlasiet ziņojumu un rīkojaties saskaņā ar to.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment