Zinātnieki atklāj, kuras pasaules teritorijas tiks appludinātas un kuras pazudīs zemē – kāds ir mūsu liktenis?

Miljoniem cilvēku no tūkstošiem apdzīvotu vietu jāgatavojas plūdiem, kas var skart ne tikai piekrastes teritorijas, bet arī tādas vietas kā Lībija un Ēģipte, kā arī Somālijas dienvidus, Kenijas ziemeļus, Sahāras rietumus un Mauritāniju.

 

Plūdu risks ir arī Dienvidamerikā, kur iespējams, ka visa rietumu zemiene, ieskaitot Paragvaju, var nonākt zem ūdens.

 

Bumeranga efekts darbībā

 

 

Vai mums ir iespēja regulēt laikapstākļus un cīnīties ar klimata pārmaiņu ietekmi? Aļaskā, Amerikas Savienotajās Valstīs, ir izvietotas jaudīgas klimata stacijas, un daži starptautiskie zinātnieki uzskata, ka šīs stacijas varētu būt saistītas ar anomāliem dabas kataklizmiem Eirāzijā.

 

Eksperti apgalvo, ka amerikāņu projekts HAARP (Aļaskas pētniecības programma, kas izmanto “frekvences” mākoņu un laikapstākļu izmaiņām) sākotnēji tika izstrādāts kā militārs objekts, nevis klimata pētījumiem vai dabas aizsardzībai.

 

Tā nav nejaušība, ka projekta vadītāji ir saistīti ar ASV Gaisa spēku Kosmosa tehnoloģiju centra astro- un ģeofizikālajām laboratorijām un iero*u jomu.

 

Klimata ieroči var radīt briesmas ne tikai to mērķiem, bet arī saviem radītājiem. Zinātnieki uzskata, ka 2005. gada Atlantijas okeāna viesuļvētra “Katrīna”, kas sagrāva Ņūorleānu, iespējams, bija saistīta ar HAARP darbību.

Kā rīkoties pēc viesuļvētras:

Pārbaudi, vai nav plaisas, saplaisājušas sienas vai bojāti logu rāmji. Pārbaudi jumta segumu un vai nav zaudēts šindeļu vai dakstiņu gabali.

Pārbaudi pamatus uz plaisām vai izmaiņām. Krūmi vai koku saknes var ietekmēt pamatus.

Pārbaudi, vai notekūdeņi un lietus ūdens novadīšanas sistēmas darbojas pareizi, lai izvairītos no applūdināšanas.

Ja nepieciešams, palīdziet citiem, kuri varētu būt cietuši no viesuļvētras.

 

Sekojiet līdzi jaunumiem par pasākumiem pēc viesuļvētras, tostarp par elektrības un ūdens piegādes atjaunošanu un ceļu stāvokļa izmaiņām.

Svarīgi ir atcerēties, ka drošība ir galvenais mērķis, tāpēc vienmēr rīkojieties ar piesardzību un saprātu, lai nodrošinātu sevi un savus tuvākos no viesuļvētras radītajiem riskiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment