Zinātnieki beidzot nākuši gaismā – kāpēc kaķis jūs mīca ar ķepām un kādu vēstījumu ar to vēlas nodot

Tika atklāti vairāki potenciālie iemesli, kādēļ kaķi rīkojas tā un esam gatavi dalīties ar šiem iemesliem!

Neskatoties uz atšķirīgajām specializētajām domām, vienā jautājumā eksperti tomēr piekrīt – ja kaķis jūs baksta vai piespiež ar savām priekškājām, tas var norādīt uz viņa vai viņas izpausmi mīlestībai pret jums.

Sākotnēji teikts, ka tas ir iedzimts instinkts kaķiem. Kad kaķu māte baro savus mazos ar krūti, mazie kaķēni izmanto priekškājas, lai stimulētu piena plūsmu, vienlaikus masējot mātes krūtis.

Pieaugušiem kaķiem šķiet saglabājusies atmiņa par bezrūpīgu bērnību, jo viņi turpina izrādīt līdzīgas iezīmes ar savām priekškājām.

Otrā versija min, ka kaķiem ir dziedzeri zem nagiem, kas izdala īpašu fermentu. Tādējādi, bakstot ar savām priekškājām, kaķi izpauž savu mīlestību pret tiem.

Tāpēc, kad nākamreiz jūsu kaķis jums nodara nelielas sāpes, pamirkšķinot ar savām priekškāpām, atcerieties, ka tas nav ar ļauniem nodomiem. Gluži pretēji – tas ir viņu veids izteikt maigu mīlestību pret jums.

Šeit ir daži veidi, kā kaķi var vēl parādīt savu mīlestību pret savu saimnieku:

Laizīšana. Jaunpienākuša kaķēna pirmā pieredze ar rūpēm veidojas, kad kaķu mamma viņu mazgā. Turklāt, pieauguši vai kopā dzīvojoši kaķi bieži viens otru laiza. Kad kaķis laiza tevi, tas ir skaidrs, ka viņš uzskata tevi par savējo.

 

Murrāšana. Kaķu mamma izmanto murrāšanu, lai iemācītu mazuļiem, kur ir piena avots un kā to iegūt. Mazulim murrāšana asociējas ar ēdienu, siltumu un apmierinājumu. Ja tavam kaķim ir vēlme murēt, tas norāda uz viņa absolūto labsajūtu.

 

Pieglaušanās un berzēšanās. Ar kažoku, purniņu un ķepām atstājot savu aromātu un apmatojumu uz tavām drēbēm un mēbelēm, kaķis izsaka: mēs esam saderīgi, jo mūsu smaržas apvienojas.

 

Mirkšķināšana. Kaķis brīdi tevi skatās, tad samirkšķina acis, atkal skatās un vēlreiz vieglāk, it kā mīksti samirkšķinot acis. Pamēģini šādi pamirkšķināt savam kaķim – ja saņem atpakaļ tādu pašu reakciju, tas ir skaidrs zīme, ka tas izpauž uzticību.

Punča rādīšana. Kad mincis tevi sagaida mājās, tas nogāžas uz muguras un vāļājas, ļaujot tev pabužināt vēderu – tas ir liels kompliments un zīme, ka kaķis tev uzticas un novērtē tavu klātbūtni. Tādējādi kaķis parāda pilnīgu tuvību no tevis kā par lielu un uzticamu draugu.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment