Šokolāde mūs padara gudrākus.
Tas ir zinātniski pierādīts fakts.
Pētījumā piedalījās 968 cilvēki vecumā no 23 līdz 98 gadiem. Izrādījās, ka tiem, kas biežāk ēda šokolādi, bija labāka vizuālā atmiņa, spēja iegaumēt lietas, izteiktāka abstraktā domāšana, kā arī labākas koncentrēšanās spējas. Papildus, zinātnieki veica pētījumus, secinot, ka šokolāde palēnina smadzeņu novecošanos un samazina tādas slimības rašanos, kā demence.
Šokolādē esošās substances, kakao flavonoli, pozitīvi ietekmē prāta aktivitāti. Jāņem vēra, ka tumšajā šokolādē ir vislielākais šo vielu saturs, bet piena un baltajā šokolādē pavisam niecīgs. Tas parāda, ka panākumi atkarīgi no šokolādes veida.
Avots: brightside.me