Zinātnieki ir veikuši pētījumus un noskaidrojuši, kā pareizi glāstīt kaķus, lai viņiem tas patiktu

Speciālisti skaidro, ka kaķa glāstīšana ir lielisks veids, kā atbrīvoties no stresa. Un, ja visu darīsi bez kļūdām, tad arī šis process būs patīkams kaķim.

Tomēr ne katrs kaķa īpašnieks zina, kā pareizi izturēties pret saviem mājdzīvniekiem. Turklāt pat pieredzējis kaķa īpašnieks var nezināt elementāras lietas.

Tāpēc šodien pastāstīsim, kā jūs varat un vajadzētu glāstīt kaķi. Galu galā daudzi pieskārieni kaķim nemaz nepatiks, pat ja viņš to neizrādīs. Daži dzīvnieki ir tik ļoti vīlušies saimniekos, ka neļauj sevi aiztikt.

Kas nepatīk kaķim

Kā ātri sadraudzēties ar jebkuru kaķi? Protams, pabarojiet viņu un paglaudiet. Bet, ja tava iepazīšanās ar kaķi sākas ar nepatīkamiem pieskārieniem, tad tu viņam noteikti nepatiksi. Kas vainas?

Britu kaķu uzvedības eksperti (jā, tādi patiešām pastāv) noskaidroja, ka kaķiem absolūti nepatīk, ja viņus glāsta pretēji spalvas augšanas virzienam. Kaķi arī nevar izturēt, ja cilvēki pieskaras viņu ķepām vai sāniem.

Interesanti, ka pieskaršanās rīkles rajonā arī rada diskomfortu kaķim. Turklāt, pat ja mājdzīvnieks ļauj saimniekam pieskarties šīm vietām, kaķis to dara cerībā, ka vēlāk viņš tiks garšīgi pabarots.

Ko darīt?

Daktere Lorēna Finkija atklājusi, ka labākais veids, kā iepriecināt kaķi ar pieskārienu, ir paglaudīt kaķim purniņu. Īpaši kaķi novērtē pieskārienus uz vaigiem, ausu pamatnes, zonas zem zoda. Pieri var arī attiecināt uz kaķim patīkamu vietu.

Tiesa, dažiem kaķiem joprojām patīk, kad viņu ķepas tiek glaudītas. Piemēram, ja jūs masējat ķepu spilventiņus ar pirkstu galiem, tad ir pilnīgi iespējams, ka jūsu mīlulis būs sajūsmā.

Lasi arī: Garda, izsmalcināta, bet viegli pagatavojama sēņu pastēte

Eksperte arī atgādina, ka nevajag kasīt  kaķa vēderu, jo ar šādiem pieskārieniem neaizsargātākajai ķermeņa daļai dzīvnieks noteikti jutīsies apdraudēts. Paturiet prātā, ka kaķis pēc savas būtības ir tālu no sabiedriskas būtnes, tāpēc jums nevajadzētu to glāstīt, kā vēlaties.

Kā saprast neapmierinātību?

Pēc kādām pazīmēm var saprast, ka glāsti kaķi nepareizi? Ja dzīvnieks sastingst un pārstāj murrāt, tas jau ir acīmredzams signāls. Par neapmierinātību var liecināt arī tas, ka kaķis sāka raustīt asti.

Ja kaķis pagrieza galvu pret roku vai uzmanīgi skatās uz jums, iespējams, jūs darāt kaut ko, kas viņu kaitina. Kaķis var izrādīt neapmierinātību, sākot asi laizīt kažoku, īpaši tajās vietās, kur tam tikko pieskārušas cilvēka rokas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment