Zinātnieki neklusē un atklāj, kura grupa ir vispievilcīgāka ērcēm; tās nekavējoties jums lips klāt!

 

Čehu zinātnieki ir atklājuši interesantu faktu, pētot, kura grupa ir vispievilcīgākā ērcēm. Pārsteiguma pilnais rezultāts ir iegūts, atklājot šo informāciju!

 

 

Lai novērstu ērces un veicinātu preventīvas darbības, var izmantot dažādus līdzekļus. Šeit ir daži veidi, kā atbaidīt ērces:

 

 

 

Repelenti: Ieteicams izmantot ērču atbaidošus līdzekļus, kuros ir DEET vai citi efektīvi savienojumi. Pirms to lietošanas rūpīgi izlasiet un ievērojiet ražotāja norādījumus un piesardzības pasākumus.

Tērpi un aizsarglīdzekļi: Apģērbjiet sevi ar gariem apģērbiem, kas pieguļ ķermenim, lai mazinātu risku, ka ērce nokļūs uz ādas. Varat arī izmantot pretērču līdzekļus, ko uzklāj uz apģērba, lai papildus pasargātos no ērču uzbrukumiem.

 

Izvairieties no augstas zāles un biežāk kontrolējiet: Stāvokļi, kur augsta zāle un krūmi, bieži ir ērču dzīvesvietas. Ieteicams izvairīties no šiem apgabaliem, jo īpaši karstos un mitros laikapstākļos.

 

Pēc rūpīgas pastaigas šādos apgabalos, kārtīgi pārbaudiet un pārliecinieties, ka Jūsu ķermenis ir brīvs no ērcēm un esat uzmanīgs arī par iespējamām ērcēm uz apģērba.

Bet kas ērces piesaista pie cilvēka?

 

 

Ērces piesaista pie cilvēka dažādi faktori, tostarp:

 

Ķermeņa siltums: Ērces ir attīstījušas spēju meklēt siltumu, tāpēc cilvēka ķermeņa siltums un temperatūra var tās pievilināt.

Kustība un smarža: Ērces spēj reaģēt uz cilvēka kustībām un vielām, piemēram, sviedriem un elpošanas produktiem.

Apģērbs un āda: Tumšas drēbes un materiāli var piesaistīt ērces, jo tie nodrošina labāku kontrastu un aizsargā no saules stariem. Ērces var īpaši piesaistīt cilvēka ādai vietās, kur āda ir plānāka un vieglāk pieejama.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

 

Bet vai zināji, ka arī tava  a***grupa var piesaistīt ērces? Tai ir milzīga nozīme, kad runa ir par ērcēm!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment