Zinātnieki neklusē un atklāj, kura grupa ir vispievilcīgāka ērcēm; tās nekavējoties jums lips klāt!

Speciālisti sterilos apstākļos ievietoja trauciņos pilienus no visām četrām a***grupām un novēroja, kuru no tām sūcēji visvairāk izvēlēsies.

 

Izrādījās, ka vispievilcīgākā ērcēm ir otrā grupa, kuru parazīti izvēlējās 36% gadījumu. Mazāku interesi ērces izrādīja par trešo  grupu, izvēloties to tikai 15% gadījumu.

 

 

Eksperiments tika veikts vairāk nekā simts reizes. Zinātnieki plāno turpināt šo parādību pētīšanu, lai labāk izprastu parazītu preferences un varētu efektīvāk brīdināt iedzīvotājus.

 

 

Ēterisko eļļu izmantošana ir efektīvs veids, kā pasargāt sevi no ērcēm. Daži eļļas pilieni izdala aromātu, kas atbaida šos kukaiņus un palīdz uzturēt tos drošā attālumā.

 

Personām ar A grupas a***grupu ir ieteicams rūpīgi apģērbties, lai novērstu ērču uzbrukumus un tādējādi samazinātu risku saslimt ar Laimas s***bu. Īpaši pievilcīgas ērcēm šķiet cilvēki ar A grupu, bet tiem, kam ir B grupas a****is, šķiet, ka ir dabiski aizsargājošs mehānisms, kas attur ērces.

Vai tu zināji šo?

 

Ērces nepatīk daudzas smakas, tostarp:

 

Ēteriskie eļļas: Dažas ēteriskās eļļas, piemēram, citrona, eikalipta, lavandas vai piparmētru eļļas, var būt noderīgas ērču atturēšanai.

Ķiploki un sīpoli: Aromātiskie produkti, piemēram, ķiploki un sīpoli, ir zināmi ar savu spēcīgo smaržu, kas var būt nepatīkama ērcēm un palīdzēt tās atturēt.

Ciedru eļļa: Ciedru eļļa ir labi zināma kā efektīvs ērču atbaidīšanas līdzeklis, jo tā satur komponentus, kas nepatīk ērcēm.

Vinegretes smarža: Augu infūzijas ar etiķi un citronu saturēs nepatīkamu smaržu, kas var palīdzēt atbaidīt ērces.

Neem eļļa: Neem eļļa ir dabiska eļļa, iegūta no neem koka sēklām, un tās pazīstamas pretķēlu un insekticīdu īpašības var būt noderīgas ērču atbaidīšanai.

 

 

Kedaras eļļa: Kedaras eļļa, iegūta no kedra koka, ir pazīstama ar savu smaku, kas nepatīk ērcēm, tādēļ tā var būt efektīva ērču atbaidīšanai.

Vari izmantot šīs smakas, lai uzlabotu aizsardzību pret ērcēm, tomēr ir jāatceras, ka dažādi līdzekļi var būt efektīvi atkarībā no cilvēka un situācijas.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment