Zinātnieki skaidro – kāpēc patiesībā kaķis mīca jūs vai virsmu ar ķepām un ko ar to vēlas pateikt

Kaķi ir izcili dzīvnieki. Viņu saimnieki noteikti ir pamanījuši, ka šie mazie pūkaiņi reizēm izrāda prieku, ar priekšējām ķepām mīcot virsmu, uz kuras atrodas. Tomēr tikai nedaudzi zina, kāpēc kaķi tā dara.

Mēs nolēmām noskaidrot, kāpēc kaķi tā rīkojas. Steidzamies dalīties ar atklājumiem! Sākumā gan informācija par pašiem kaķiem, lai saprastu arī iemeslus viņu uzvedībai.

Kaķi ir izcili mājdzīvnieki, pateicoties savai neatkarīgajai dabai, inteliģencei un spējai nodrošināt kompāniju un mierinājumu saviem saimniekiem. Viņu graciozā kustība un mīkstā, pūkainā kažokāda padara tos ne tikai estētiski pievilcīgus, bet arī patīkamus pieskārieniem.

Lasi arī: Neparasti garšīga cepumu kūka bez cepšanas – gatava jau 30 minūtēs!

Kaķi ir salīdzinoši patstāvīgi un neprasa tik daudz uzmanības kā daži citi mājdzīvnieki. Viņi var palikt vieni vairākas stundas dienā, kas ir lieliski piemērots aizņemtiem cilvēkiem. Katram kaķim ir unikāla personība, un daudzi saimnieki bauda savstarpējo mijiedarbību ar saviem kaķiem. Viņi var būt rotaļīgi, mīļi un pat izpalīdzīgi.

Tie var būt ļoti pieķērušies saviem saimniekiem, sniedzot emocionālu atbalstu un siltumu. Viņu klātbūtne mājās var būt nomierinoša un relaksējoša.

 

Un tomēr… kāpēc kaķi “mīca” virsmu uz kuras atrodas?

 Ir atklāti vairāki potenciālie iemesli, kādēļ kaķi tā dara.

Neskatoties uz atšķirīgajām specializētajām domām, vienā lietā speciālisti tomēr vienojas – ja kaķis jūs baksta vai spaida ar savām priekšķepām, tas var norādīt uz viņa vai viņas mīlestību pret jums.

Pirmajā versijā norādīts, ka tas ir iedzimts instinkts kaķiem. Kad kaķu māte baro savus mazos ar krūti, mazie kaķēni izmanto priekšķepas, lai masētu mātes krūtis, stimulējot piena plūsmu.

Pat pieaugušiem kaķiem šķietami ir atmiņa par bezrūpīgo bērnību, jo tie turpina darīt līdzīgas lietas ar savām priekšķepām.

 

Otrā versija norāda, ka kaķiem ir dziedzeri zem nagiem, kas izdala īpašu fermentu. Šādā veidā kaķi izrāda mīlestību pret tiem, ko baksta ar savām priekšķepām.

Tādēļ nākamreiz, kad jūsu kaķis jums nodara mazliet sāpes, bakstot jūs ar savām priekšķepām, atcerieties, ka viņi to nedarīs ļauna nodomiem. Gluži pretēji – tā ir viņu veids izrādīt maigu mīlestību pret jums.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment