Zivju eļļa bērniem – labs veids, kā uzņemt vērtīgās Omega-3 taukskābes

Zivju eļļa satur dabīgas polinepiesātinātās taukskābes, un tā tiek iegūta no dažādām zivīm, tostarp lašiem, mencām, sardīnēm un siļķēm.

Tā ir pazīstama kā bagātīgs omega-3 taukskābju avots, kas ietver divas galvenās taukskābes: eikozapentaēnskābi (EPA) un dokozaheksaēnskābi (DHA). Šīs taukskābes ir būtiskas cilvēka veselībai, taču organisms tās nevar sintezēt pietiekamā daudzumā, tāpēc tās jāuzņem ar uzturu vai uztura bagātinātājiem.

Ar ko laba zivju eļļa un omega-3 bērniem

Zivju eļļa bērniem būtu pievienojama uzturam, ja bērns nesaņem pietiekami daudz omega 3 taukskābju un minerālvielas no citiem avotiem, piemēram, zivīm vai riekstiem. Tomēr, pirms izpētīt plašo produktu klāstu, ko piedāvā aptieka, vienmēr ieteicams konsultēties ar ārstu vai pediatru – tas attiecas uz jebkuru produktu, kas vērtējams kā uztura bagātinājs.

Zivju eļļa bērniem var tikt lietota gan kā uztura papildinājums, gan medicīniskos nolūkos. Zivju eļļa, kas īpaši paredzēta bērniem, sastāva ziņā ir pielāgota augoša organisma vajadzībām. Zivju eļļas īpašības palīdz uzturēt sirds un asinsvadu veselību, uzlabot smadzeņu darbību, veicina acu veselību, samazina iekaisumu organismā un stiprina imūnsistēmu.

Smadzeņu attīstība

DHA nodrošina normālu smadzeņu darbību un attīstību, īpaši pirmajos dzīves gados. Tā veicina kognitīvo funkciju attīstību, tostarp atmiņu, koncentrēšanās un mācīšanās spējas.

Acu veselība

DHA ir svarīga arī redzes sistēmas attīstībai, veicinot acu un tīklenes veselību.

Imunitātei

Tā dēvētās labās taukskābes palīdz nodrošināt normālu imūnsistēmas darbību, samazinot iekaisumu un uzlabojot organisma spēju cīnīties pret infekcijām.

Sirdij un asinsvadiem

Omega-3 taukskābes ir antioksidants, kas palīdz veidot un uzturēt veselīgu sirds un asinsvadu sistēmu, samazinot iekaisumu un uzlabojot asinsriti.

Uzvedība un emocionālā labklājība

Pētījumi liecina, ka labās taukskābes var palīdzēt samazināt uzvedības problēmas, piemēram, hiperaktivitāti un uzmanības trūkuma sindromu (ADHD), kā arī veicināt emocionālo stabilitāti.

Kaulu veselība

Šo uztura bagātinātāju lietošana var palīdzēt uzlabot kalcija uzsūkšanos organismā, kas ir svarīgi organisma attīstībai un veselībai.

 

Ieguvumi no D vitamīna

Zivju eļļa bieži satur šo vitamīnu, jo taukainās zivis, no kurām zivju eļļu iegūst, ir viens no dabiskajiem šī taukos šķīstošā vitamīna avotiem. Tas ir būtisks veselīgai skeleta attīstībai un uzturēšanai, jo tas palīdz organismam absorbēt kalciju un fosforu.

Galvenās D vitamīna funkcijas

D vitamīns palīdz nostiprināt kaulus bērniem un pieaugušajiem, kā arī samazina osteoporozes risku vecākiem cilvēkiem, kā arī veicina optimālu imūnsistēmas darbību, palīdzot aizsargāt organismu pret infekcijām.

Pētījumi arī liecina, ka D vitamīna trūkums var būt saistīts ar depresiju un citiem garīgās veselības traucējumiem.

Zivju eļļas ar D vitamīnu priekšrocības

D vitamīna klātbūtne zivju eļļā nodrošina dubultu ieguvumu veselībai, jo apvieno abu sastāvdaļu labākās īpašības. Tas ir īpaši svarīgi cilvēkiem, kas dzīvo vietās ar maz saules gaismas vai kuriem ir grūtības uzņemt pietiekamu daudzumu D vitamīna ar uzturu.

Kā lietot zivju eļļu

Tirgū zivju eļļa ir pieejama gan šķidrā veidā, gan kapsulās, un to var lietot gan pieaugušie, gan bērni, ņemot vērā ieteicamās devas un individuālās vajadzības. Bērniem tās bieži ir želejas zivtiņas, kurām ir patīkama garša.

Kapsulas vai mīkstās želejas. Kapsulas ir populārs izvēles veids, jo tās maskē zivju eļļas garšu un smaržu. Kapsulas ir arī vieglāk norīt, un tās ir ērti lietojamas, īpaši ceļojot.

Košļājamās tabletes. Tās parasti ir aromatizētas, lai maskētu zivju eļļas garšu, un ir piemērotas bērniem vai pieaugušajiem, kam nepatīk norīt kapsulas.

Sajaukta ar citiem uztura bagātinātājiem. Dažos produktos zivju eļļa ir kombinēta ar citiem vitamīniem vai minerālvielām, piemēram, D vitamīnu, kas palīdz uzturēt kaulu veselību.

Bērniem paredzēti produkti. Tie bieži vien ir aromatizēti šķidrumi vai košļājamās kapsulas, kas izstrādāti tā, lai būtu patīkamāki bērniem.

Izvēlies to, kas vislabāk atbilst tavam un tavas ģimenes dzīvesveidam un uztura vajadzībām! Visdažādākās kombinācijas ir arī interneta aptiekas sortimentā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment