Zupa, ko noteikti pagatavot šajā pavasarī: zaļais borščs

 

 

Zaļais borščs ar skābenēm iepriecinās jebkuru viesi ar bagātīgu vitamīnu devu. Un šis ēdiens ir tik garšīgs, ka tas nevienu neatstās vienaldzīgu.

Sastāvdaļas:

1 kg kartupeļu

1 kg vistas gaļa (iespējama arī cita gaļa)

300 g skābenes

1 burkāns

1 sīpols

5 olas

500 ml mājās pagatavota tomātu pasta

1 ēdamkarote cukurs

augu eļļa cepšanai

sāls un pipari pēc garšas

pētersīļi, loki un dilles

Pagatavošana:

Pirmā lieta, kas jādara, jāsadala vista gabalos, jāliek katlā, jāaplej ar ūdeni un jāsāk vārīt buljons borščam. Kad sāk vārīties, neaizmirstiet noņemt putas. Buljona vārīšanai kopumā aiziet 60 minūtes.

Kamēr buljons vārās, sagatavo pārējās lietas. Smalki sagriež sīpolus un uz rupjās rīves sarīvē burkānu. Pāris karotes eļļas uzlej uz pannas, pēc tam apcep tur sīpolu, līdz tas kļuvis mīksts. Tad pievieno burkānu un apcep. Neaizmirstiet maisīt, lai dārzeņi nepiedegtu un apceptos vienmērīgi.

Ja nav mājās gatavotas tomātu pastas, tad 2-3 ēdamkarotes veikala tomātu pastas var atšķaidīt ar 500 ml verdoša ūdens. Varat arī aizstāt ar 500 gramiem svaigu tomātu (kas ir izlaisti caur gaļas mašīnu). Jebkurā gadījumā pievienojiet tomātus pannā esošajiem dārzeņiem, samaisiet un vāriet uz lēnas uguns 10 minūtes, lai atbrīvotos no liekā šķidruma. Pievienojat piparus, sāli, cukuru.

10 minūtes novāra olas, atdzesē un sagriež kubiņos. Vidējos kubiņos sagriez kartupeli, tad to pievieno vistas buljonam un vāri 15 minūtes.

Kamēr vārās kartupeļi, smalki sagriez pētersīļus, dilles un lokus.

Kad kartupeļi jau izvārījušies, pievieno katlam apceptos dārzeņus, kārtīgi samaisi. Tad pievieno skābenes, pēc tam vārītas olas un atlikušos zaļumus. Ja vēl nepieciešams, pievieno sāli un piparus. Samaisi un vāri vēl 2 minūtes! Gatavs!

Katrā boršča bļodiņā neaizmirsti ielikt karoti krējuma. Lai arī šādu boršču var gatavot jebkurā gada laikā, bet maijā tas būs jo īpaši garšīgs. Labu apetīti!

No norādītā apjoma var pagatavot 6 litrus boršča. Tāpēc bez problēmām varēsiet pagatavot visu ģimeni.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment