Kā glābt mazuli, kurš aizrijies – svarīgi iemācīties ikvienam, jo tas var glābt dzīvības!

 

photodune-13157929-silhouette-of-man-and-sunshine-s1

No visiem riskiem visbīstamākais mazulim ir tieši nosmakšanas risks, aizrijoties ar ēdienu vai svešķermeņiem.

Pēc Ņujorkas Štata Veselības Departamenta datiem, bērniem, kuri nav sasnieguši piecu gadu vecumu pastāv visnotaļ augsts aizrīšanās risks, turklāt, tas ir ceturtais biežākais nāves iemesls bērniem šajā vecuma grupā.

Lielākajā daļā gadījumu bērni aizrijas ar ēdienu, tomēr rotaļlietas un citi sīki priekšmeti arī rada draudus bērna veselībai un dzīvībai. Pat tad, ja bērns tiek pieskatīts un spēlējas tikai tam paredzētā spēļu laukumā, pastāv zināms risks, ka viņš varētu atrast kādu priekšmetu, ko iebāzt mutē.

Maza bērna balsene ir tik liela kā dzeramais salmiņš, tādēļ tajā var iesprūst sīki priekšmeti. Ja tā notiktu ar tavu bērnu, vai tu zinātu, kā rīkoties?

Lai uzzinātu, kā pareizi jārīkojas, šķir nākamo lapu!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Aldonis</cite>

    Darbojos ar gadījumiem un nejaušībām. Sportloto tipa izlozes ar nejauši izkritušām bumbiņām ir milzīgs lauks dažādām darbībām, teoriju izvirzīšanai, teorētisko principu izvirzīšanai, matemātiskajiem pamatiem un pārbaudei dzīvē. Pēdējais interesantais lauciņš, ar ko esmu aizrāvies, ir grupu spēles – vairāki, īstenībā – daudzi dalībnieki samet pa vienādai iemaksai un iegādājas ļoti daudz dažādu loterijas numuru kombinācijas, no kurām ar ļoti augstu ticamību, vismaz minimālo skaitļu daudzumu, par kuru pienākas izmaksa, vinnēs daudzi, bet ir vērā ņemama, atšķirībā no mazticamas, kura ir piedaloties tikai ar vienu kombināciju, iespēja, uzminēt arī pilnībā visu kombināciju. Lai gan laimesti, parasti tie ir vairāki katrā partijā, tiek sadalīti uz visiem dalībniekiem, katrs saņem it kā “mazumiņu”, tomēr šis mazumiņš nereti izrādās pat vairāki tūkstoši eiro vai dolāri, atkarībā no loterijas, kurā piedalāmies. Pagaidām lielāko Rietumeiropas un ASV loteriju rīkotāji šo nav aizlieguši. Tā nu regulāri, vairākas reizes mēnesī spēlējot, pietiek gan nelielās mājiņas Rīgas nomalē kredītu samaksāt, gan brīvdienās aizbraukt apceļot Latviju vai tepat kaut kur Lietuvu, Igauniju, gan garākās brīvdienās aizšaut kaut kur tālāk.
    Ja ir interese, var nāk pamēģināt, piedalīties. Reģistrējoties caur šo saiti, viena biļete būs bez maksas: http://bit.ly/2ejQV1h Otru tādu pašu kā ieteicējs saņemšu es.

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    panem mazuli aiz kajam ar galvu uz leju un specigi sakrati virziena uz leju un izkrita mandarina daivina….manai meitai taa bija bet es neapjuku…rikojos ar vesu pratu

  • <cite class="fn">Ludis</cite>

    Dažas rindiņas, kā rīkoties, bet kamēr līdz tam tiek atkal jālasa visādi tur pajoliņu murgojumi, tāpēc jau neko izglābt nevaram, ka lasam lasam, un kad ir apnicis nonākam līdz galvenajai tēmai, bet ir jau par vēlu, tas pats ir jebkurā latviešu mācību vielā-filosofē un raksta 100 lpp kas tā tāda ir aizrīšanās, un vēl visādas muļķības, tad vēl izstāsta pusi dzīves par sevi, kamēr lasītājs jau ir nokaitināts līdz baltkvēlei.

    • <cite class="fn">Migel</cite>

      Tieši tā, savus medniek stāstus stāstam beigās, un sākam ar to, ko un kā darīt, un pēc tam tad ļerkstam, kā gnīdas.

  • <cite class="fn">Mamma</cite>

    Mans berns divu gadu vecuma ari aizrijas, un saka smakt nost manas rokas, gala zvans atrajiem, es klausijos, ko atras palidzibas mediki man teica, un pec vinu instrukcijas izglabu savu bernu.

Leave a Comment